БЦ Профспілка освіти
Субота, 20.04.2024, 10:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2011 » Лютий » 17 » 16 лютого 2011 року
16 лютого 2011 року
12:58
 
   У ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 відбулось засідання ради міської організації Профспілки. В заході взяли участь начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Федорович Петрик та завідувач науково-методичним центром управління освіти і науки Інна Павлівна Паливода.
 
     Засідання ради міської організації Профспілки праців­ників освіти і науки України ще раз засвідчило готовність міської організації стояти на за­хисті інтересів освітян. Учасни­ки засідання розглядали шляхи виконання рішень VII з'їзду га­лузевої Профспілки, її страте­гію й тактику на сучасному ета­пі розвитку суспільства.
     У доповіді голови міської організації Профспілки Валентина Чепурченко проаналізовано матеріали VII з'їзду Профспілки, основні напрями її діяльності на 2011 — 2015 роки. З'явилися нові тактичні рішен­ня в реалізації постанови XVIII міської звітно-виборної конференції й заходів щодо критич­них зауважень і пропозицій, ви­словлених у ході звітно-виборної кампанії 2009 — 2010 років.
     Говорячи про нову Галузеву угоду, яку планується укласти в березні 2011 року, голова Білоцерківської міської організації Профспілки вніс пропозиції: розроби­ти новий штатний розпис для установ освіти всіх типів; під­готувати нову інструкцію про оплату праці працівників уста­нов освіти; затвердити порядок здійснення доплат за керівництво предметними й методични­ми комісіями в загальноосвітніх навчальних закладах; розглянути можливість введення доплати до посадового окладу працівникам, нагородженим знаком «Відмін­ник освіти».
     Голова ради Профспілки відзна­чив, що нині, як і раніше, актуальними є питання фінансового забезпечення ді­яльності галузі, пенсійного забезпечення, контролю за дотриманням строків виплати за­робітної плати, охорони праці. Необхідно зажадати від Кабінету Міністрів України вико­нання Указу Президента Украї­ни від 30.09.2010 р. № 92/2010 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» та провести громадські обговорення щодо практичної реалізації Указу Президента, залучивши до цих заходів депутатів всіх рівнів. Міносвіти має вдо­сконалити механізми атестації педагогічних працівників, сфор­мувати єдині підходи і критерії до суспільно-професійної оцін­ки якості, результативності педагогічної праці, дотримання принципу соціальної справед­ливості під час атестації, розробити й прийняти державну програму «Житло для педаго­гічних і науково-педагогічних працівників».
     Валентин Павлович наголосив, що необхідно продовжити роботу з депутатами Верховної Ради України, Кабінетом Міністрів України щодо реалізації повним обсягом ст. 57, 61 Закону Укра­їни «Про освіту», ст. 6 Закону України «Про оплату праці», ст. 44 Закону України «Про про­фесійні спілки, їх права та га­рантії діяльності», ст. 15, 17, 19 Закону України «Про охорону праці» і, що особливо важливо, вирішити питання оплати пра­ці педагогічних працівників, працівників управлінь і відділів освіти, методичних кабінетів, допоміжного, адміністративно-управлінського, обслуговуючого персоналу навчальних закладів, музичних працівників дошкіль­них установ.
     Із звітом про виконання Угоди між управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради та міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України виступив начальник управління Юрій Петрик. Він детально зупинився на аналізі положень Угоди, підкреслив, що майже всі позиції Угоди виконані, єдине що є проблемою – затримка виплати заробітної плати, з причин, які не залежать від управління освіти і науки.
     Керівник науково-методичного центру управління освіти і науки Інна Паливода прокоментувала та надала роз’яснення щодо введення в дію нового Положення про атестацію педагогічних кадрів.
     Після обговорення і висловлення своїх пропозицій учасники засідання ради ухвалили від­повідну постанову.
 

 

 

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Білоцерківської міської організації Профспілки
працівників освіти і науки України

 

Переглядів: 548 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz