БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 06:09
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2008 » Жовтень » 23 » Новини "Профспілкові вісті"
Новини "Профспілкові вісті"
16:46
Звернення до народних депутатів України
Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці підготовлено для розгляду у другому читанні проект Трудового кодексу України (реєстр. № 1108). Привертаємо вашу увагу, шановні народні депутати України, до того, що проект Трудового кодексу України було підтримано профспілками для прийняття його у першому читанні за умови врахування принципових пропозицій, які стосуються насамперед збереження змісту й обсягу існуючих прав працівників, а також збереження за профспілками повноважень щодо захисту ними трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників. Але, на жаль, не всі суттєві пропозиції профспілок підтримано народними депутатами України - членами Комітету.
У законопроекті залишаються норми, які звужують зміст і обсяг існуючих прав працівників та профспілок чи не забезпечують їх реалізацію. Профспілки та їхні об'єднання наполягають на врахуванні у проекті Трудового кодексу України пропозицій щодо:
- вилучення з проекту глави III Книги четвертої "Особливості регулювання трудових відносин за участю юридичної особи-суб'єкта малого підприємництва, фізичної особи-підприємства" як дискримінаційної;
- збереження існуючого порядку погодження звільнення працівника за ініціативою роботодавця з виборним органом первинної профспілкової організації;
- включення до проекту діючої норми, якою передбачити збереження за виборним профспілковим органом право вимагати звільнення керівника, який порушує трудове законодавство, ухиляється від укладення колективного договору або не виконує зобов’язання за ним;
- встановлення відповідальності роботодавця за порушення ним норм трудового законодавства, колективних договорів і угод, інших актів, що регулюють трудові відносини.
Беручи до уваги численні пропозиції профспілкових організацій усіх рівнів стосовно необхідності доповнення проекту Трудового кодексу України нормами щодо забезпечення гарантій діяльності профспілок, пропонуємо доповнити Книгу шосту новою главою "Гарантії діяльності професійних спілок щодо захисту трудових та соціально-економічних прав працівників".
Без урахування зазначених пропозицій профспілки вважають за неможливе прийняття Трудового кодексу України як такого, що не в повній мірі забезпечує здійснення гарантованих Конституцією України трудових прав працівників та профспілок.
 
В. о. Голови Федерації профспілок України І. Я. Луцишин
Голова Конфедерації вільних профспілок України М. Я. Волинець
Генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України П. М. Петриченко
Голова Федерації профспілок транспортників України В. М. Ткачов
Заступник голови Національного форуму профспілок України Г. В. Кабанченко
«Профспілкові вісті» від 17 жовтня 2008 року
Переглядів: 949 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz