БЦ Профспілка освіти
Четвер, 25.04.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2008 » Грудень » 18 » РЕЗОЛЮЦIЯ учасників акції протесту професійних спілок у зв'язку з порушенням трудових прав і гарантій трудящих в умовах кризи
РЕЗОЛЮЦIЯ учасників акції протесту професійних спілок у зв'язку з порушенням трудових прав і гарантій трудящих в умовах кризи
18:18

   Ми, члени координаційної ради міста Білої Церкви  висловлюємо обурення відсутністю єдиної скоординованої політики держави в умовах економічної кризи, рішучий протест діям влади,  роботодавців, які обмежують трудові права працівників та соціальні гарантії пенсіонерів в умовах фінансово-економічної кризи, яка вже торкнулася багатьох галузей вітчизняного виробництва в державі, області, місті.

   Частково зупинено виробництво в провідних галузях економіки: агропромисловому комплексі, машинобудуванні, будівництві, хімічній промисловості та торгівлі. Постала реальна загроза платоспроможності підприємств, своєчасній виплаті заробітної плати та погашення боргів з неї, зайнятості працюючих.

   Вважаємо, що питання підвищення тарифів і цін на електроенергію і газ для населення  та підприємств на даний час є передчасним і болючим, тому що більшість споживачів цих послуг не в змозі платити підвищені тарифи. Урядом не впроваджено усіх необхідних заходів соціального захисту і компенсацій населенню.

   Відсутність злагоджених дій владних структур держави викликають у трудящих, членів профспілок обґрунтовану тривогу за своє майбутнє, майбутнє своїх дітей.

   В черговий раз всі труднощі, викликані фінансово-економічною кризою в державі, перекладаються на плечі трудящих, рівень доходів яких, у переважній більшості, є нижчим за конституційні гарантії. Переведення на скорочений робочий тиждень, день, масові звільнення, зниження заробітної плати, отримання заробітної плати в конвертах, затримка виплати зарплат, пенсій, згортання соціальних програм на підприємствах  –  все це стукає у двері багатьох із нас.

            Вимагаємо:

   Від Президента України,  Верховної  Ради та Кабінету  Міністрів України

  • вжити невідкладних заходів з метою захисту громадян України від наслідків економічної кризи. Припинити намагання влади і бізнесу покласти солідарну відповідальність за кризовий стан економіки на трудящих, населення.

   Від Кабінету Міністрів України   

  • забезпечити рівень заробітної плати, який не допустить зниження рівня життя, погасити існуючі борги перед працівником;
  • зупинити скорочення робочих місць, покласти край безоплатним відпусткам, безробіттю.
  • скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2008 р. N939 „Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери", від 26.11.2008 р. N1036 „Деякі питання організації бюджетного процесу" як таких, що прийняті з порушенням принципу верховенства права, закріпленого у ст.ст. 8 та 113 Конституції України.
  • зупинити руйнацію вітчизняних підприємств.

   Від Верховної Ради України

  • невідкладного прийняття Державного бюджету України на 2009 рік без зниження рівня державних соціальних стандартів та гарантій;
  • заборонити підвищення тарифів на транспорт, житлово-комунальні послуги, електроенергію;
  • зупинити свавілля банків стосовно підприємств та громадян, забезпечити безперешкодне отримання ними зарплат, пенсій, вкладів;
  • не допустити звуження прав, захистити пенсії від інфляції, забезпечити їх своєчасну виплату.
  • скасувати грудневі ціни на газ, запровадити на період кризи мораторій на підвищення житлово-комунальних, транспортних тарифів, цін на електроенергію.
  • вжиття відповідних дій із суттєвого зменшення обсягів тіньового сектору економіки.

   Від органів самоврядування всіх рівнів

  • припинити ріст податків на землю для підприємств і організацій;
  • припинити підняття місцевих ставок і тарифів для підприємств і організацій

               що призводить до скорочення працівників, зменшення їх доходів, ліквідації підприємств і організацій.

  • при формуванні місцевих бюджетів передбачити кошти на:

   компенсацію вартості комунальних послуг працівникам галузі освіти, охорони здоров'я та культури на селі у відповідності до ст.57 Закону України „Про освіту", ст.77 основ законодавства України „Про охорону здоров'я" та ст.28 основ законодавства України „Про культуру".

   Заявляємо про підтримку дій Федерації профспілок України, направлених на захист прав і інтересів працюючих. Закликаємо всеукраїнські профспілки, регіональні профоб'єднання до загальних дій щодо недопущення скорочення рівня соціального захисту населення.

   Висловлюємо надію, що тільки спільними, виваженими діями влади, роботодавців і профспілок буде подолана економічна криза в  державі.

   Сподіваємось, що вимоги учасників  акції протесту знайдуть  належне розуміння у влади і буде вжито заходи для їх вирішення,  що дозволить нам, членам профспілок міста Білої Церкви, не вдаватись до більш радикальних протестних дій на захист своїх прав.

 

Переглядів: 777 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz