БЦ Профспілка освіти
Середа, 17.04.2024, 01:04
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2009 » Лютий » 24 » ПЕРВИНКИ ПІДТРИМАЛИ РІШЕННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ ПРО ВСТУП У КОЛЕКТИВНИЙ ТРУДОВИЙ СПІР З УРЯДОМ
ПЕРВИНКИ ПІДТРИМАЛИ РІШЕННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ ПРО ВСТУП У КОЛЕКТИВНИЙ ТРУДОВИЙ СПІР З УРЯДОМ
17:50

   У виступах делегатів Всеукраїнських зборів голів первинних профспілкових організацій ФПУ йшлося про масові зупинки підприємств, цілих галузей, зростання кількості звільнених з роботи, зменшення заробітної плати та соціальної допомоги, а також про відсутність у цей важкий для країни час єдиної скоординованої державної політики та бездіяльність влади.

   Спроби профспілок налагодити соціальний діалог з владою у подоланні наслідків  кризи виявилися безрезультатними. Кабінет Міністрів ігнорує вимоги учасників Всеукраїнських акцій протесту (кінцевий термін відповіді минув 1 лютого 2009 року), не враховує пропозиції профспілок, норми Генеральної угоди (зокрема, у проекті Закону про Держбюджет на 2009 рік не було погоджено з профспілками розміри прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати, а також розміри мінімальних гарантій оплати праці працівників бюджетної сфери).

   Щоб змусити Уряд виконати свої зобов‘язання щодо дотримання соціально-економічних прав та гарантій членів профспілок, зафіксованих у Генеральній угоді, Федерація профспілок України прийняла рішення вступити у колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України.

   Відповідно до законодавства вирішення колективного трудового спору передбачається через примирну комісію, трудовий арбітраж або Національну службу посередництва і примирення, рішення якої мають рекомендаційний характер. Нині розпочалася так звана «процедура примирення», яка продемонструє бажання чи небажання уряду досягти компромісу у вирішенні колективного трудового спору.

   На Всеукраїнських зборах обговорено питання мотивації профспілкового  членства.

   Для отримання членами профспілок додаткових соціальних пільг планується запровадити багатофункціональну іменну соціальну картку. 11 лютого 2009 року Президія ФПУ прийняла рішення запровадити її, починаючи з березня поточного року. Передбачається, що соціальна картка буде виконувати декілька функцій: страховий поліс, картку медичного обліку, а також дисконтну, банківську картки та електронний членський квиток, посвідчення особи тощо. 

   Прес-служба ФПУ

Переглядів: 663 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz