БЦ Профспілка освіти
Четвер, 28.03.2024, 20:07
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2009 » Березень » 16 » РАДА ФПУ УХВАЛИЛА ПЛАН ПЕРШОЧЕРГОВИХ АНТИКРИЗОВИХ ЗАХОДІВ І УГОДУ ПРО ВЗАЄМОДІЮ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ
РАДА ФПУ УХВАЛИЛА ПЛАН ПЕРШОЧЕРГОВИХ АНТИКРИЗОВИХ ЗАХОДІВ І УГОДУ ПРО ВЗАЄМОДІЮ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ
11:59

   На VI засіданні Ради ФПУ ухвалено План першочергових антикризових заходів, а також Угоду про взаємодію соціальних партнерів у сучасних умовах.

   Проекти цих документів будуть передані Федерацією профспілок України на обговорення колегіальних органів об‘єднань роботодавців, а у подальшому запропоновані органам виконавчої влади та внесені на розгляд засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України.

   У Плані першочергових антикризових заходів, запропонованих ФПУ, визначені пріоритети таких заходів, а також напрями, завдання та інструменти антикризової політики на середньостроковий період.

   Першочергові заходи є невідкладними і необхідними для запобігання неконтрольованого розвитку ситуації в економіці та соціальній сфері в умовах поглиблення кризи протягом 2009 р.

   Середньострокові заходи (на 2010-2012 рр.) спрямовані на проведення структурних змін у економіці та створення умов для економічного зростання за рахунок конкурентних переваг національного виробництва.

   В Угоді про взаємодію Кабінету Міністрів України запропоновано взяти за основу цей План для розроблення системних антикризових заходів, рішень у співпраці із соціальними партнерами, розроблення спільно з об'єднаннями роботодавців проектів нормативно-правових актів з питань регулювання економічної діяльності, трудових прав та гарантій працівників, соціального захисту населення.

   Угода також передбачає консолідацію впливу об‘єднань роботодавців та Федерації профспілок України на розроблення проектів нормативно-правових актів з питань регулювання економічної діяльності, трудових прав та гарантій працівників, соціального захисту населення.

   ФПУ та об‘єднання організацій роботодавців домовились відстоювати спільні позиції на усіх етапах їх розгляду в органах виконавчої та законодавчої влади.

   Сторони домовились створити спільні робочі групи для опрацювання та підготовки пропозицій щодо реформування податкової системи, реформування системи сплати страхових внесків до фондів загальнообов‘язкового державного соціального страхування, реформування системи оплати праці, детінізації економіки, зростання продуктивності праці, створення безпечних та комфортних умов праці.

   Рада ФПУ розглянула кадрове питання і  підтримала пропозицію Президії Федерації про призначення заступниками голови Федерації профспілок України Юрія Кулика і Сергія Кондрюка.

   Прес-служба ФПУ

Переглядів: 580 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz