П`ятниця, 29.03.2024, 14:37

від 25 лютого 2009 р.  № 274-р

Київ

Про затвердження плану заходів на 2009 рік,

спрямованих на реалізацію пропозицій всеукраїнських

профспілок та профоб’єднань з питань стабілізації

економіки та забезпечення соціального захисту працівників

1. Затвердити план заходів на 2009 рік, спрямованих на реалізацію пропозицій всеукраїнських профспілок та профоб’єднань з питань стабілізації економіки та забезпечення соціального захисту працівників, згідно з додатком.

2. Керівникам міністерств та інших центральних і місцевих органів виконавчої влади:

1) посилити співпрацю з всеукраїнськими галузевими профспілками та міжгалузевими територіальними профспілковими об’єднаннями під час розв’язання соціально-економічних проблем у відповідних галузях і сферах діяльності, запровадити регулярні консультації та тематичні зустрічі з ними;

2) забезпечити виконання Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями на 2008—2009 роки, зокрема щодо спільного опрацювання та проведення соціального діалогу під час розроблення проектів нормативно-правових актів з економічних питань, з питань регулювання соціально-трудових відносин та соціального захисту населення;

3) здійснювати контроль за виконанням зазначеної Генеральної угоди, галузевих та регіональних угод у порядку, визначеному угодами;

4) подати до 30 березня ц. р. Мінпраці інформацію про результати спільної роботи з галузевими профспілками та територіальними об’єднаннями і стан виконання протокольних доручень, наданих за результатами зустрічей Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю. В. та Першого віце-прем’єр-міністра України Турчинова О. В. з представниками профспілок, для узагальнення та подання Кабінетові Міністрів України;

5) забезпечити виконання вимог законодавства про профспілки та недопущення дій, які перешкоджають законній діяльності профспілок, їх організацій та об’єднань;

6) інформувати Кабінет Міністрів України, всеукраїнські профспілки та профоб’єднання про здійснення заходів відповідно до плану, затвердженого цим розпорядженням.

Премєр міністр України

Ю. ТИМОШЕНКО