БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 19.04.2024, 21:10
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2009 » Березень » 27 » РІШЕННЯ УРЯДУ ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ В УКРАЇНІ
РІШЕННЯ УРЯДУ ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ В УКРАЇНІ
12:38

РІШЕННЯ УРЯДУ ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ В УКРАЇНІ – ДОВГООЧІКУВАНА РЕАКЦІЯ НА ПРОПОЗИЦІЇ ФПУ, – В.ХАРА

 

   Федерація профспілок України, найбільше профспілкове об'єднання чисельністю близько 10 млн. чоловік, підтримує рішення уряду про затвердження заходів щодо організації соціального діалогу в Україні, заявив голова ФПУ Василь Хара, коментуючи розпорядження Кабінету міністрів України.

   Він підкреслив, що дане рішення уряду фактично засноване на тих рекомендаціях і пропозиціях, що раніше були внесені уряду ФПУ.

   «Рішення щодо організації соціального діалогу – це довгоочікуваний результат реалізації наших пропозицій та непростих переговорів Федерації профспілок України з Кабінетом міністрів. Воно свідчить про підтримку урядом антикризових пропозицій Федерації», – сказав  голова ФПУ.

   В. Хара наголосив, що у відповідному розпорядженні урядом враховані попередні пропозиції ФПУ, а також основні напрями дій, які були висловлені керівництвом Федерації на зустрічі Національної тристоронньої соціально-економічної ради в лютому поточного року та згодом були включені до антикризового плану дій, що був прийнятий Радою Федерації профспілок України 12 березня ц.р.

   Зокрема, в розпорядженні визначені такі напрями, як реформування податкової системи, удосконалення системи соціального захисту, детінізація економіки, а також включення сторін соціального діалогу до складу громадських колегій при центральних і місцевих органах державної влади.

   В. Хара відзначив, що зараз украй важливо, щоб прийняті робочими групами соціального діалогу програми знайшли реальне відображення в рішеннях і діях уряду, а не поповнили череду проектів, які порошаться на полицях урядових кабінетів. Прийнятий ФПУ антикризовий план дій, направлений на соціальний захист трудящих і подолання економічної кризи в Україні, може бути взятий за основу при розробці робочими групами соціального діалогу відповідної програми на загальнодержавному рівні.

   Як повідомлялося раніше, 18 березня 2009 р. урядом затверджений план заходів щодо організації соціального діалогу в Україні, згідно з яким до кінця березня на чолі з міністрами, керівниками інших центральних органів виконавчої влади будуть створені постійно діючі тристоронні робочі групи (за участю органів влади, об'єднань профспілок і працедавців). Розроблений план має сприяти  реалізації ефективної політики у сфері соціально-економічних і трудових відносин. Він дозволить враховувати інтереси соціальних партнерів при розробці законодавчих актів, спрямованих на мінімізацію негативних наслідків фінансової кризи.

   Таким чином, уряд має намір налагодити соціальний діалог і поглибити взаємодію держави з організаціями роботодавців і профспілок. Дане розпорядження також встановлює, що центральні і місцеві органи влади повинні два рази на рік забезпечувати Міністерство праці відповідною інформацією для подальшого надання до Кабінету Міністрів.    

   Прес-служба ФПУ



Переглядів: 676 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz