БЦ Профспілка освіти
Субота, 20.04.2024, 18:01
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2009 » Квітень » 16 » З В Е Р Н Е Н Н Я
З В Е Р Н Е Н Н Я
18:28

 З В Е Р Н Е Н Н Я

   Президії Білоцерківської міської організації Профспілки працівників освіти і науки  України з нагоди Всесвітнього дня охорони праці в Україні     

   Шановні колеги, спілчани!

   В Україні щороку збільшується кількість працюючих в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, а в основних галузях економіки вона перевищує 26%.

   Внаслідок погіршення умов праці та незадовільного забезпечення працюючих відповідними засобами індивідуального та колективного захисту спостерігається значне зростання професійних захворювань, а отже – кількість інвалідів праці.

   Вкрай низьким залишається рівень безпеки праці на виробництві. На більшості підприємств атестація робочих місць проводиться невчасно, або не проводиться зовсім. Значна кількість машин, механізмів, транспортних засобів не відповідають вимогам безпеки, а подальша їх експлуатація становить загрозу не тільки для обслуговуючого персоналу, але й для оточуючих людей.

   Залишається незадовільним фінансування профілактичних заходів з охорони праці. Більшістю роботодавців не виконується вимога статті 19 Закону України «Про охорону праці» щодо витрат на охорону праці не менше 0,5% від суми реалізованої продукції, а також 0,2%  від фонду оплати праці в установах і організаціях, що утримуються за рахунок бюджету.

   Набуло масового характеру приховування нещасних випадків на виробництві від розслідування та обліку, що має наслідком позбавлення соціального захисту потерпілих.

   Напередодні Дня охорони праці, який відзначається в Україні та у всіх країнах світу 28 квітня, Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України звертається до первинних профспілкових організацій з пропозицією взяти активну участь в організації та проведенні з 22 до 28 квітня 2009 року Тижня охорони праці.

   Заходи до Дня охорони праці проводяться під гаслом: «Життя та здоров'я на робочому місці – основне право людини».

   Під час проведення заходів профспілкові організації  повинні спонукати керівників  зосередити зусилля на розв'язанні наявних проблем з охорони праці, націлити профспілковий актив  на активну роботу щодо захисту права на безпечні умови праці, приділити додаткову увагу фактичному стану безпеки і умов праці на кожному робочому місці, подбати про усунення факторів ризику, наявних недоліків у профілактичній роботі щодо попередження нещасних випадків на виробництві, адже багатьох людей в умовах кризи  втрата здоров'я чи травма позбавляють можливості повноцінно конкурувати на ринку праці.

   Просимо реальними справами проявити особливу турботу про потерпілих на виробництві, допомогти їм та сім'ям померлих у вирішенні соціально-побутових, фінансових та інших проблем, гідно вшанувати пам'ять загиблих працівників.

   Україна, як і багато інших держав світу, переживає складні часи фінансово-економічної кризи, але за будь-яких обставин конституційне право працівника на належні, безпечні та здорові умови праці повинно безумовно забезпечуватись роботодавцем і бути предметом особливої уваги.

   Президія міської організації Профспілки звертається до керівників установ та закладів освіти міста  – доведіть свою повагу до Конституції України і соціальну відповідальність перед суспільством турботливим ставленням до кожного працівника, створенням гідних людини умов праці, не економте заради прибутку на здоров'ї і житті працівників.

    

   Президія міської організації

Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 634 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz