П`ятниця, 29.03.2024, 09:37

Головна » 2009 » Травень » 8 » ПОСТАНОВА РАДИ
ПОСТАНОВА РАДИ

ПОСТАНОВА РАДИ

22.04. 2009                                                                  Протокол № 12

Про організацію та проведення звітів і виборів

в організаційних ланках міської організації Профспілки,

підготовку до чергової XVIII звітно-виборної конференції

Білоцерківської міської  організації Профспілки

Рада міської організації Профспілки працівників освіти і науки України відзначає, що на етапі підготовки до чергової звітно-виборної кампанії організаційні ланки мають зосередити увагу на вирішенні програмних завдань організаційного, фінансового зміцнення, посилення кадрового потенціалу, удосконалення форм і методів внутрішньоспілкової роботи.

Станом на 1.04.2009 року структура міської організації Профспілки організована за виробничо-територіальним та професійним принципами. До складу Білоцерківської міської організації входить 67 первинних профспілкових організацій, що налічує  4580 членів Профспілки.

Визнаючи верховенство Статуту Профспілки, на підставі норм ст.ст. 26 27, рада наголошує про закінчення повноважень профгрупоргів, профкомів первинних організацій, обраних у 2004-2005 роках.

На виконання постанови VIII Пленуму ЦК Профспілки та керуючись ст. ст. 28, 48, 70 Статуту Профспілки, рада Білоцерківської міської  організації Профспілки працівників освіти і науки України

постановляє:

1.          Провести   в  усіх   організаційних  ланках   міської  організації  Профспілки працівників освіти і науки України звітно-виборну кампанію.

2.            Встановити наступні терміни проведення звітів і виборів у профспілкових органах:

2.1.      Звітно-виборні збори у профгрупах, усіх первинних профспілкових організаціях установ і закладів освіти протягом травня - жовтня 2009 року;

2.2.       XVIII звітно-виборну конференцію Білоцерківської міської  організації профспілки працівників освіти і науки України провести   у ІV кварталі 2009 року.

3.      Ревізійні комісії профспілкових організацій усіх рівнів обрати одночасно з виборами відповідних профорганів.

4.            Організаційним ланкам усіх рівнів:

4.1.       Використати період підготовки і проведення звітів та виборів для організаційного зміцнення всіх ланок Профспілки, єдності профспілкового руху.

4.2.       Забезпечити виконання рішень вищих профспілкових органів, власних рішень щодо проведення звітів і виборів.

4.3.      Заслухати звіти про роботу виборних профспілкових органів у звітному періоді, обрати делегатів міської, обласної конференцій Профспілки за нормами представництва, визначеними відповідними радами Профспілки.

4.4.    Забезпечити інформування членів Профспілки про позицію та діяльність галузевої Профспілки, її організаційних ланок за звітний період.

4.5.      Забезпечити висунення до складу виборних органів представників з числа   резерву,   затвердженого   відповідним   виборним   органом,   кращих профспілкових активістів та працівників з досвідом громадської роботи, які користуються   авторитетом у колективах закладів та установ освіти, здатні відстоювати економічні, соціальні права та інтереси працівників.

4.6.       Оперативно реагувати на критичні зауваження,  висловлені на профспілкових   зборах,   конференціях,   забезпечити   реалізацію   внесених пропозицій.

4.7.      Здійснити комплекс заходів для врахування критичних зауважень та пропозицій, висловлених під час звітів і виборів.

4.8.        Забезпечити належне оформлення та зберігання документів звітно-виборних зборів та конференцій.

4.9.       Під   час   підготовки та проведення звітів і виборів керуватися Статутом Профспілки, інструктивними та методичними матеріалами.

5.              Раді  міської організації Профспілки:

5.1.       Прийняти відповідну постанову ради про проведення звітів і виборів в первинних профспілкових організаціях Профспілки, де конкретизувати дати проведення звітів і виборів у первинних організаціях, скласти графіки у відповідності до термінів зазначених у п.п. 2.1., 2.2. даної постанови, подати до міської організації Профспілки не пізніше 15 травня 2009 року.

5.3.       Згідно з нормами п.п. 55, 61 Статуту прийняти рішення про норми представництва для обрання делегатів на звітно-виборну конференцію та при прямому делегуванні до складу міської ради Профспілки.

5.4.       Забезпечити проведення семінарів, нарад з профкадрами та активом щодо звітів і виборів, практичних занять з метою вивчення організаційно-статутних положень, які регламентують порядок проведення звітів і виборів.

5.5.     Забезпечити контроль за дотриманням статутних вимог до організації звітів і виборів, організувати участь в роботі зборів представників вищих профспілкових органів.

5.7.      На підставі звітів первинних профспілкових організацій забезпечити складання та подання зведеного звіту профоргану до ради обласної організації за формою, встановленою ФПУ.

5.8.         Розглянути хід та підсумки звітно-виборної кампанії на засідання президій у жовтні 2009 року.

5.9.         Висвітлювати хід проведення звітно-виборних зборів у  засобах масової інформації.

6.              Президії ради міської  організації Профспілки:

6.1        Визначити норми представництва від підпорядкованих організації для обрання делегатів на XVIII міську звітно-виборну конференцій: формування складу ради міської організації, дату проведення конференції для наступного її затвердження на засіданні ради міської організації.

6.2.        Заслухати   підсумки   проведення   звітно-виборної   кампанії первинних профспілкових організацій Профспілки у IV кварталі 2009року.

6.3.     Створити робочі групи з членів ради для підготовки проекту основних документів чергової звітно-виборної конференції.

6.4.       Забезпечити участь членів ради у підготовці і проведенні звітно-виборних   зборів      у   організаційних   ланках  міської  профорганізації.

6.5.      Організувати   консультаційну  роботу  та  надання   методично допомоги  підпорядкованим   організаціям   Профспілки.   Направити  в організаційні ланки методичні рекомендації щодо проведення звітно-виборної компанії   (Інструкцію   про   організацію   звітів   і   виборів   та   Методичні рекомендації з проведення звітів і виборів у Профспілці працівників освіти науки України).

6.6.         Забезпечити взаємодію із засобами масової інформації на всіх етапах проведення звітів і виборів.

Голова ради Профспілки              В.П. Чепурченко

Переглядів: 949 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |