БЦ Профспілка освіти
Вівторок, 23.04.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2009 » Травень » 8 » РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ СОЛІДАРНОСТІ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З НАГОДИ 1 ТРАВНЯ
РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ СОЛІДАРНОСТІ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З НАГОДИ 1 ТРАВНЯ
13:28

   Мітингами солідарності по всій Україні Федерація профспілок відроджує традицію урочистого святкування Першотравня та нагадує суспільству, що лише завдяки зусиллям трудової людини, живе і процвітає будь-яка країна.

   Зараз влада і бізнес намагаються перекласти тягар світової фінансово-економічної кризи на плечі трудящих, масово порушують трудові і соціально-економічні права та гарантії працівників – звільняють з роботи, не виплачують заробітну плату. При цьому різко знижується рівень життя всього трудового народу України.

   Враховуючи це, Федерація профспілок України, галузеві профспілки, місцеві організації рішуче стали на захист своїх спілчан. Свідченням цього, зокрема, став колективний трудовий спір ФПУ з Кабінетом Міністрів України, під час якого низка вимог профспілок стосувалась встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму, повернення заборгованості із зарплатні для працівників підприємств державної форми власності та введення мораторію на підвищення цін і тарифів на соціальне важливі товари та послуги, надання суспільству чіткої антикризової програми.

   Профспілки наполягають на тому, що Україна має вийти з економічної кризи з новою моделлю економічного розвитку. Досить бути джерелом збагачення для інших країн – час будувати сильну економічну базу, засновану на інноваційних технологіях, створювати нові виробництва і робочі місця. Профспілки занепокоєні станом підготовки робочих кадрів – звуженням обсягів державного замовлення на підготовку кадрів вищими навчальними закладами, звільненням науково-педагогічних і педагогічних працівників з навчальних закладів. Потрібно покласти край інтелектуальній деградації українського суспільства і створити необхідні умови для відновлення у державі наукової та освітянської еліти.

   Сьогодні Федерація профспілок України – найчисельніша громадська організація, яка об'єднує понад 9 мільйонів працівників.

   Всі разом ми – авангард трудового народу, велика суспільна сила, спроможна досягти поставлених цілей і змусити рахуватися з собою всіх, кому заманулося нажитися на трудящих.

   Закликаємо всі професійні спілки продемонструвати міць нашої солідарності, згуртуватися навколо Федерації профспілок України для потужного захисту працівників, пенсіонерів, студентів, всіх членів профспілок в умовах кризи.

   Професійні спілки звертаються до інших громадських організацій, політичних партій підтримати профспілки у боротьбі за права трудящих заради підвищення життєвого рівня всього українського народу.

    

   Схвалено на мітингу

   Федерації профспілок України

   з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих

   1 Травня 2009 року, м. Київ

Переглядів: 614 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz