БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 16:18
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2009 » Червень » 4 » ПРОФСПІЛКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДО НЕВІДКЛАДНИХ ЗАХОДІВ У БОРОТЬБІ ЗІ «СВИНЯЧИМ ГРИПОМ»
ПРОФСПІЛКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДО НЕВІДКЛАДНИХ ЗАХОДІВ У БОРОТЬБІ ЗІ «СВИНЯЧИМ ГРИПОМ»
16:06

  У той час, коли вірус «свинячого грипу» H1N1 продовжує своє розповсюдження світом, Міжнародна конфедерація профспілок закликає уряди до прийняття невідкладних дій з охорони праці, що є необхідними для зменшення ризику пандемії або приготуватися належним чином до того випадку, якщо пандемія все-таки відбудеться.

   «Завдяки своїй розгалуженій системі контактів з членами на робочих місцях, профспілки мають унікальний шанс для боротьби з цією та іншими хворобами. За десятиліття роботи наші членські організації накопичили великий досвід з охорони праці, включаючи боротьбу з такими інфекціями, як ВІЛ/СНІД. Уряди та роботодавці мають співпрацювати з профспілками задля того, щоб ризик розповсюдження вірусу на робочих місцях було нівельовано»,  - заявив Генеральний секретар МКП Гай Райдер. «Саме тому хронічне недофінансування галузі, яке лише погіршується на фоні глобальної кризи, має бути терміново та рішуче подолано».

   Поки що серйозність та рівень смертності від захворювання був порівняно низьким, але наявність інфекції вже підтверджена у майже 40 країнах, а можливість роду вірусу або його мутанту створити більш серйозні проблеми у майбутньому не може не турбувати. Також є суттєві та обґрунтовані занепокоєння з приводу можливості вірусу виробляти імунітет до антивірусного лікування.

   Найбільш ефективними методами попередження розповсюдження патогенів типу H1N1 є обмеження персональних контактів людей (чого можна добитися шляхом карантинного закриття шкіл та виробництв) та заохочення людей з недомаганнями до того, щоб вони брали лікарняний з метою нерозповсюдження інфекції серед колег. Однак мільйони робочих в усьому світі не мають можливості брати лікарняного для себе або ж задля того, щоб піклуватися про хворих родичів. Особливо це стосується робітників, що заробляють найменше – настільки мало, що їхні родини не можуть дозволити собі втрачати добовий дохід.

   Для багатьох робітників один день, пропущений через хворобу, може призвести до звільнення або інших санкцій з боку роботодавця. Без термінових урядових дій у цій сфері заходи з обмеження можливості зараження будуть неефективними. Уряд і роботодавці мають вести переговори з профспілками з приводу лікарняного  (там де це необхідно) та інших заходів із обмеження розповсюдження вірусу на робочих місцях включаючи можливе карантинне закриття виробництв.

   Також існує певне занепокоєння з приводу можливості вироблення та розповсюдження ефективної вакцини для того, щоб захистити великі маси людей від наступних хвиль розповсюдження інфекції, що очікуються у цьому році. Навіть якщо така вакцина буде існувати, профспілки стурбовані тим, що більшість населення світу, особливо у найбідніших країнах, не зможе нею скористатися.

   Глобальна федерація профспілок Інтернаціонал громадського обслуговування, що об'єднує робітників галузі охорони здоров'я, вказує на те, що роки тиску на суспільні бюджети охорони здоров'я, який часто проводився за ініціативи Міжнародного валютного фонду та Світового банку, залишили галузь (особливо у бідних країнах) у такому стані, що не може зараз ефективно попередити загрозу пандемії або впоратися з вже наявними пандеміями, такими, як ВІЛ/СНІД. У той час, коли урядові бюджети знаходяться під безпрецедентним тиском через світову економічну кризу, МКП закликає  уряди та міжнародні фінансові установи забезпечити всебічну наявність необхідних ресурсів заради громадського здоров'я. Так само треба зробити для того, щоб будь-яке лікування від грипу, рівно як і будь-яка вакцина, були загальнодоступними, особливо у бідних країнах.

   Міжнародна федерація профспілок працівників сільськогосподарської галузі також звертає увагу на те, що високоінтенсивне фермерське господарство, коли величезна кількість тварин сконцентрована на невеликій території може бути також небезпечним, адже це створює умови для еволюції вірусу у більш небезпечні варіанти. Саме такі ферми, на яких немає належного контролю за здоров'ям тварин та не дотримуються інші стандарти заради того, щоб виробляти дешевшу продукцію, могли бути джерелом вірусу «пташиного грипу» H5N1, з яким ще досі не впоралися, та вірусу «свинячого грипу» H1N1.

    

   Департамент міжнародної роботи

   апарату ФПУ

Переглядів: 632 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz