БЦ Профспілка освіти
Середа, 24.04.2024, 11:03
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2012 » Лютий » 20 » 20 лютого – День соціальної справедливості в Україні
20 лютого – День соціальної справедливості в Україні
13:58
     Справедливість – моральна якість, вразливість як до суспільного добра, так і до суспільного зла. За Платоном справедливість – це найвища чеснота, що утримує мужність, поміркованість і мудрість у повній рівновазі і гармонії.
     Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування людей у державі і в світі вцілому. Вона пропагує гендерну рівність, усуває бар'єри, що виникають через ознаки віку, расової, етнічної або релігійної приналежності, культури тощо.
     Це міра рівності або навпаки нерівності життєвого становища людей, класів і соціальних груп, що об'єктивно зумовлюються рівнем матеріального та духовного розвитку суспільства. Вона виражається в матеріальних і духовних благах, які надходять у повне розпорядження людей.
      Тож 26 листопада 2007 Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості (World Day of Social Justice) та запропонувала всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведення на національному рівні конкретних заходів в інтересах соціального розвитку.
     Починаючи з 2009 року, День соціальної справедливості відзначається щорічно у багатьох країнах світу. Підтримуючи ініціативу ООН, Федерація професійних спілок України звернулася до Президента України з пропозицією про запровадження відзначення цієї знакової дати як підтвердження прихильності України до загальновизнаних у світі принципів соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегій, спрямованих на її забезпечення.
     Нещодавно ця ініціатива ФПУ була підтримана Президентом України Віктором Януковичем. 4 листопада 2011 року Президент України підписав Указ, згідно з яким в Україні щороку 20 лютого проводитиметься День соціальної справедливості.
     Відзначення на державному рівні Всесвітнього дня соціальної справедливості має на меті привернення уваги суспільства, органів державної влади, місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості та необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегії, спрямованих на її забезпечення.
     Щиро вітаємо спілчан із Всесвітнім днем соціальної справедливості!
Переглядів: 620 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz