БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 04:40
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2009 » Листопад » 2 » 30 жовтня 2009 року
30 жовтня 2009 року
16:20
В Будинку профспілок відбулась конференція на тему «Профспілки та криза». Участь в заході взяли працівники апарату ФПУ, заступники Голови ФПУ ОСОВИЙ Г.В., КОНДРЮК С.М., УКРАЇНЕЦЬ С.Я. В якості гостей та доповідачів ФПУ запросила ПЕТЕРА БАРКВІСА, директора Вашингтонського офісу Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) / Глобальні профспілки, та АНДРІЯ МРОСТА, директора Московського офісу МКП.

Своїм докладом про «Соціальний діалог в умовах кризи: досвід Європи» конференцію відкрив А.МРОСТ. Він порівняв кроки, які приймали у різні часи держави світу для подолання кризових явищах. Доповідач відмітив, що сьогодні в програмах європейських держав з подолання світової фінансової кризи все частіше зустрічаються поняття «навчання» та «самонавчання» - європейські держави (Германія, Франція, Люксембург, Нідерланди та інші) в період кризи вкладають кошти в перекваліфікацію працівників та створення нових робочих місць. Ці крокі якісно відрізняють політику влади в державах ЄС від політики чиновників у пострадянських державах.

Про дії світових фінансових інститутів (СФІ) в період кризи у своєму виступі розповів П.БАКВІС. Він відзначив, що місія, мета та способи реалізації поставлених завдань Міжнародного валютного фонду (МВФ), Світового банку (СБ), Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), інших установ з плином часу постійно змінювались. Та сьогодні умови видачі кредитів того ж МВФ є прийнятними з економічної точки зору (відсоткова ставка складає всього 2-3%), але є неприйнятними для «людини праці».

Так, доповідач навів приклад України, якій Фонд висунув умови про непідвищення соціальних стандартів, про суттєве збільшення ціни на газ для населення, збільшення податків та інші вимоги. При цьому пан БАКВІС відзначив, що
дії ФПУ є прикладом для всіх інших профспілок Європи із захисту соціальних та економічних інтересів працівників.

С.КОНДРЮК також додав до виступу пана БАКВІСА, що своїми діями українські профспілки змусили світові фінансові інститути не просто почути, а й рахуватися з думкою «людей праці»: після проведення пікетування київського офісу МВФ активістами ФПУ, представники Міжнародного валютного фонду погодились зустрічатись та обговорювати вимоги Фонду не тільки з представниками, а й з профспілками.

На останок Г.ОСОВИЙ відзначив, що кредити в МВФ бере Кабмін, а повертати їх своїми податками буде український народ. Саме тому профспілки мають займати чітку та єдину позицію щодо захисту соціальних інтересів громадян України.

 

Медіа-центр ФПУ

Переглядів: 598 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz