БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 19.04.2024, 09:38
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2013 » Травень » 23 » 95 річчя утворення технічної інспекції праці профспілок
95 річчя утворення технічної інспекції праці профспілок
14:15
     22 травня голова міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Валентин Чепурченко на запрошення Федерації Профспілок України взяв участь в урочистому засіданні з нагоди 95 річчя утворення технічної інспекції праці профспілок.
     У Великій залі Будинку спілок зібралися технічні інспектори праці профспілок багатьох поколінь. Ветерани технічної інспекції праці, керівники членських організацій ФПУ, члени Ради ФПУ, представники об’єднань роботодавців та державних установ.
     Звертаючись до присутніх голова ФПУ Юрій Кулик зазначив, що 95 років тому Декретом Ради Народних Комісарів «Про заснування інспекції праці» ( від 17 травня 1918 року) було утворено технічну інспекцію праці профспілок з метою охорони життя, здоров’я і праці усіх осіб, зайнятих будь-якою господарською діяльністю. З тих пір професійні спілки вже майже століття добросовісно виконують свій головний законний, а тепер і конституційний обов’язок – захист трудових прав та інтересів працівників.
     Ю.Кулик привітав усіх з цією знаменною датою і подякував їм за нелегку, а інколи і небезпечну роботу, яку вони проводили і проводять.
     - Ми бачимо, що з кожним роком виконувати її стає все важче у зв’язку з наступом на законні права не тільки профспілок, але й держави щодо контролю за дотриманням трудового законодавства, в тому числі – законодавства з охорони праці, – сказав Голова ФПУ. - Зокрема, сьогодні інспектори Держгірпромнагляду та Державної інспекції праці позбавлені законного права на неочікувану раптову перевірку і вимушені, відповідно до прийнятої законодавчої норми, за 10 днів письмово попереджати керівників підприємств, установ і організацій про позапланову перевірку. Ми продовжуємо роботу з Міжнародною організацією праці щоб зняти обмеження для державних інспекторів і привести законодавство у відповідність до норм, ратифікованих Україною Конвенцій.
     Також у виступі наголошувалося на тому, що завдяки активній практичній роботі профспілок в останні роки стало можливим:
     - проведення парламентських слухань з проблем охорони праці; - розробка розділу «Удосконалення системи управління охороною праці» проекту Стратегії розвитку України до 2020 року;
     - прийняття Урядом рішення про розробку Концепції відновлення промислової медицини а на її основі – відповідної державної соціальної програми;
     - розробка, подання до Кабінету Міністрів, а потім - до Верховної Ради України, проекту Закону України «Про Загальнодержавну соціальну програму підвищення безпеки та гігієни праці на 2014-2018 роки», який прийнятий парламентом і нещодавно підписаний Президентом України.
     Крім цього, Федерацією профспілок через народних депутатів ініційовано ряд законопроектів з питань охорони праці, які знаходяться на розгляді в комітетах Верхової Ради України.
     Привітання від Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова з нагоди знаменної дати в житті профспілок оголосив начальник Управління експертизи соціально-трудових відносин апарату КМУ А.Красильщиков.
     Наприкінці за рішенням президії ФПУ пройшло нагородження кращих технічних інспекторів та ветеранів технічної інспекції праці відзнаками ФПУ.
     Відбувся святковий концерт.
 

 
 

 

 

 

Переглядів: 421 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz