БЦ Профспілка освіти
Середа, 24.04.2024, 18:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2012 » Травень » 3 » Безпека праці
Безпека праці
13:45
      Конституцією України життя і здоров'я людини ви­знано однією з найвищих соціальних цінностей. Зважаючи на це, питання безпеки праці посідають одне з чільних місць у діяльності закладів і установ освіти міста, їх роботі щодо дотримання норм охорони праці, створення оптималь­них умов праці, попереджен­ня виробничого травматизму значною мірою сприяє участь у проведенні Тижня профілактики та культури безпеки праці до Всесвітнього Дня охорони праці.
     На спільному засіданні управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та міської організації Профспілки працівників освіти і науки України затверджена Програма Тижня профілактики та культури безпеки праці в установах та закладах освіти міста до Всесвітнього Дня охорони праці, видано наказ.
     В роботі наради взяли участь начальник управління освіти і науки Юрій Федорович Петрик та голова міської організації Профспілки працівників освіти і науки Валентин Павлович Чепурченко. У вступному слові Юрій Федорович відзначив, що безпека праці - один з пріоритетних напрямків державної політики та діяльності Профспілки. Основне завдання в питанні гарантування безпеки життєдіяльності та охорони праці в закладах освіти це попереджувальна, профілактична робота серед учасників навчально-виховного процесу; реалізація державних та галузевих програм з охорони праці, а також заходів, що намічені у колективних договорах закладів та установ освіти; поліпшення роботи з кадрами - їх добором раціональною розстановкою та навчанням.
     Змістовний аналіз стану організації роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності, виконання вимог нормативних актів чинного законодавства України в навчальних закладах міста, управлінської діяльності керівників закладів з даного питання та стану травматизму учасників навчально-виховного процесу здійснив Ярмак В.М., провідний спеціаліст управління освіти і науки міської ради.
     Підбиваючи підсумки роботи закладів та установ освіти за 2012 рік, началь­ник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Ю.Ф. Петрик заз­начив, що в освітянській галузі набуває певної результативності робота з охоро­ни праці, безпеки життєдіяльності через підвищення рівня компетентності освітян, свідомого ставлення до безпеки праці, до збереження життя як найвищої цінності.
     Голова ради Профспілки В.П. Чепурченко в своєму виступі відзначив, що управління освіти і науки Білоцерківської міської ради спільно з міської радою Профспілки працівників освіти і науки України першими в області започаткувало конкурс умов і стану охорони праці в установах і закладах освіти з метою ак­тивізації роботи з безпеки праці, а головне - створення системи безпечного функціонування закладів, виховання культури праці.
      Розглянувши матеріали виконання Програми Тижня профілактики та культури безпеки праці в установах та закладах освіти міста до Всесвітнього Дня охорони праці було відзначено, що більшість зак­ладів, установ освіти міста взяла участь у огляді-кон­курсі, про що свідчать пред­ставлені матеріали. Комі­сія відзначила позитивну ро­боту з охорони праці, яка проводиться на місцях. В галузі втілена та результа­тивно діє система роботи з охорони праці.
     Результатом системної, відповідальної роботи є участь колективів закладів освіти у проведенні Тижня профілактики та культури безпеки праці до Всесвітнього Дня охорони праці та звіт про свою роботу. Досвід у проведенні тренінгів з безпеки життєдіяльності вчителів ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 Грозної Ніни Дмитрівни, Яковенко Лариси Михайлівни заслуговує уваги. Змістовним був «круглий стіл» адміністрації та профспілкового комітету в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 – директор Шуліпа Наталія Борисівна, голова профспілкового комітету Схаб Людмила Миколаївна.
     Системна діяльність з охорони праці в ДНЗ № 4, № 20, № 31; ЗОШ І-ІІІ ступенів № 21, на думку Ю.Ф. Петрика, забезпечує введення керівником та профспілкою рішень з цих питань у нормативно-правове поле, шляхом розробки і запровадження відповідних внутрішніх документів.
Переглядів: 582 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz