БЦ Профспілка освіти
Вівторок, 19.03.2024, 05:56
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2021 » Серпень » 17 » COVID-19 в сфері освіти: сценарій на наступний навчальний рік
COVID-19 в сфері освіти: сценарій на наступний навчальний рік
15:00

У доповіді, опублікованій у липні 2021 року Європейським центром профілактики та контролю захворювань (ECDC), представлена оновлена інформація про передачу захворювання в рамках пандемії COVID-19 і рекомендації щодо забезпечення безпечних і здорових умов в школах на 2021/2022 навчальний рік.

Згідно зі звітом, закриття шкіл не дає бажаного ефекту, якщо воно не проводиться разом із адекватними заходами охорони здоров'я і безпеки для стримування поширення пандемії. 

Центр ECDC також підкреслює серйозні негативні наслідки тривалого закриття шкіл для вчителів і учнів. Серед побічних наслідків слід зазначити психологічний стрес, втрату мотивації, підвищений ризик відсіву зі школи, збільшення екранного часу і зниження фізичної активності. Крім того, збільшення робочого навантаження і відсутність обладнання та можливості підключення до мережі Інтернет вплинули не тільки на результати викладання і навчання, а й на психічне здоров'я вчителів і учнів.

Що стосується впливу закриття шкіл на освіту, в звіті наголошується, що якість і ефективність дистанційного навчання є значно нижчою, ніж очного. Це сприяє збільшенню розриву в навчанні між учнями і посилює непропорційно високий вплив пандемії на вразливі верстви населення.

ECDC попереджає, що майбутній 2021/2022 навчальний рік вимагає підвищеної обережності у зв'язку з появою нового штаму COVID-19 - Дельта. 

Експерти також прогнозують збільшення числа інфекцій серед підлітків і дітей, а також в шкільному середовищі, в зв'язку з появою Дельти. Однак, за даними досліджень, значно більшою мірою, ніж учні, піддаються інфекції вчителі та інші працівники сфери освіти, які також виявляються більш схильними до передачі вірусу.

У майбутньому навчальному році ECDC закликає вжити належних заходів з охорони здоров'я і безпеки, оскільки вони можуть значно знизити поширення вірусу COVID-19. До них відносяться фізичні та гігієнічні заходи, такі як зменшення чисельності класів, розподіл часу приходу учнів, уникнення скупчення людей, миття рук, провітрювання і носіння масок. Чисті приміщення і просування політики "залишайся вдома, якщо хворий" сприятимуть подальшому стримування вірусу. Крім того, відповідні стратегії тестування в школах, включаючи експрес-тести на антиген, в поєднанні з ефективним відстеженням контактів можуть обмежити поширення COVID-19.

Інвестування в заходи щодо пом'якшення наслідків, нарощування потенціалу та інші заходи підтримки вчителів і шкіл для забезпечення безперервного навчання мають вирішальне значення для забезпечення безпечного повернення до школи на всіх рівнях освіти - від дошкільної до вищої освіти, а також професійної освіти і навчання. Вчителі також повинні отримувати більш широку підтримку для переходу на дистанційне навчання в надзвичайних ситуаціях, коли цього тимчасово вимагає епідеміологічна ситуація.

Європейський комітет профспілок освіти вітає ці рекомендації і підкреслює важливість висновків ECDC для прийняття адекватних заходів з профілактики COVID-19, а також координації та планування цих заходів спільно з профспілками працівників освіти. Пандемія серйозно вплинула на освіту. Вчителі та профспілки працівників освіти пішли на крайні заходи, щоб забезпечити проведення занять і гарантувати якісну освіту. ЄКПО буде продовжувати виступати за безпечне і здорове повернення до шкіл ,і стійке відновлення системи освіти.

 

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

 

Переглядів: 181 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz