П`ятниця, 19.04.2024, 21:33

Головна » 2017 » Серпень » 23 » День Державного Прапора України
День Державного Прапора України

23 серпня в м. Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

На загальнодержавному рівні свято встановлено Указом Президента України «Про День Державного Прапора України» № 987/2004 від 23.08.2004 року (доповнено Указом Президента №№ 602/2009), яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

Сьогодні синьо-жовтий прапор майорить на всіх державних установах України. Він здіймається над усіма посольствами нашої держави, в багатьох країнах світу. Стрімко злітає це полотнище і в спортивних змаганнях, коли на п`єдестал пошани піднімаються українські спортсмени. А наші українські військові під стягом України в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України боронять її територіальну цілісніть.

Міський голова Геннадій Дикий, вітаючи білоцерківців зі святом, нагадав, що Державний Прапор України - це не лише один із символів нашої держави. Він уособлює в собі символ волі, державної незалежності, єдності та прагнення до перемоги.

«Український прапор - це символ нашої віковічної історії за свободу та незалежність України. Під цим прапором йшли в бій вояки Української Повстанської Армії. Синьо-жовтими кольорами були освячені Українська та Західноукраїнська Народні Республіки. Під час Революції Гідності з українським прапором народ повставав на захист своїх прав.

Під знаменом українського прапора наші військові на Сході України захищають незалежність, свободу та цілісність нашої держави.

Увесь цивілізований світ піднімає синьо-жовті полотна на знак солідарності і підтримки України. Таким чином, українці на весь світ засвідчують своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім`ї європейських народів», - сказав міський голова.

Також під час урочистостей виступив студент Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету ім. Т.Г.Шевченка, майбутній фахівець із міжнародного права Дмитро Балас. Він нагадав про складне історичне минуле нашої держави та зауважив, що прагнення і воля українців до незалежності завжди була і буде. А молоде покоління українців уміє боротися – уміє перемагати.

У рамках урочистостей міський голова разом із Почесними білоцерківцями підняли Державний Прапор України.

У заходах взяли участь депутати та члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, заступники міського голови, представники структурних підрозділів міської ради, духовенства, громадськості, керівники закладів освіти, журналісти місцевих ЗМІ.

Для довідки:

Під час урочистостей право на підняття Державного Прапору України отримали:

Андрій Гудима – дослідник, поет, науковець, оратор, кавалер ордена «За заслуги» III ступеня, член Національної спілки письменників України, лауреат всеукраїнських, обласних та міських літературно-мистецьких і літературних премій, Почесний громадянин Білої Церкви.

Валентина Капіца – водій тролейбуса першого класу КП БМР «Тролейбусне управління» з 1979 року. Брала участь у будівництві та пуску тролейбусного руху в місті. Ветеран тролейбусного управління.

Нагороджена орденом «Знак Пошани» та орденом Княгині Ольги III ступеня, Нагрудним знаком «Відзнака міського голови» та нагрудним знаком «За заслуги перед містом».

Микола Фіщенко – сержант, командир бойової машини 3-ї механізованої роти першого механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Служить у лавах Збройних Сил України з 2015 року. 30 січня 2015 року в боях за Авдіївку (Донецька область) отримав важке поранення. Нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня. Після одужання повернувся в стрій до бойових побратимів з метою захисту Батьківщини.

Ігор Олефіренко – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики. Член збірної команди України. Учасник Чемпіонатів Європи. Учасник XXXI літніх Олімпійських ігор, що проходили у 2016 році в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Уперше за роки Незалежності України увійшов до числа 25-ти найсильніших марафонців світу і став володарем престижної відзнаки асоціації марафонців «Золотий стандарт».

Катерина Баліцька – талановита білоцерківчанка. Навчається естрадному вокалу, грі на фортепіано, займається хореографією, складає вірші. Є телеведучою дитячої пограми «Школа Мері Поппінс» на телеканалі «Перший UA». Стипендіат міського голови 2016 року. Лауреат міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських фестивалів і конкурсів. Фіналістка Національного відбіркового туру XV-го Міжнародного дитячого музичного фестивалю «Вітебськ-2017».

Дмитро Балас – чотириразовий переможець Всеукраїнської олімпіади з історії України, випускник Білоцерківської спеціальної школи №12, студент Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету ім. Т.Г.Шевченка, майбутній фахівець із міжнародного права.

Переглядів: 361 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1 |
«  Серпень 2017  »