Четвер, 25.04.2024, 02:41

Головна » 2020 » Квітень » 2 » ДО КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ПОДАНО ПОЗОВ ЩОДО ДИСКРИМІНАЦІЇ ПЕДАГОГІВ ЗА ВІКОВОЮ ОЗНАКОЮ

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Конституційного Суду України, 19 березня 2020 року до КСУ надійшло конституційне подання 56 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-ІХ. Суб’єкт права на конституційне подання зазначив, що оспорюваний Закон не відповідає низці статей Конституції України та не узгоджується з нормами міжнародного права.

У поданні зазначено, що абзац третій частини другої статті 22 Закону відповідно до якого педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років суперечить статтям 8, 24 та 43 Конституції України.

З конституційним поданням можна ознайомитися  за посиланням

Переглядів: 202 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
«  Квітень 2020  »