БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 07:36
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Допомогти кожній дитині стати успішною, а отже, щасливою - ось основне завдання суспільства й держави
Допомогти кожній дитині стати успішною, а отже, щасливою - ось основне завдання суспільства й держави
12:35

   29 серпня 2017 року за ініціативи управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та підтримки міської влади в приміщенні кінотеатру імені О.П. Довженка відбулася традиційна міська серпнева педагогічна конференції «Стратегічні пріоритети інноваційного розвитку освітньої галузі м. Білої Церкви у 2017/2018 навчальному році», якій узяли участь майже 500 педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, науково-педагогічні працівники вищих і професійно-технічних навчальних закладів, представники батьківської громадськості міста і засобів масової інформації. У заході також узяли участь заступник міського голови Настіна О. І., голова міської профспілки працівників освіти і науки Чепурченко В.П.

   Розпочала конференцію заступник начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради В. А Баранова, яка у своєму виступі зосередила увагу на реформах, що чекають галузь у новому 2017/2018 навчальному році, та підкреслила готовність освіти Білої Церкви працювати в умовах змін.

   Аналізуючи результати роботи навчальних закладів міста в минулому 2016/2017 навчальному році, заступник начальника управління відзначила позитивні аспекти розвитку системи освіти міста, а саме: збереження мережі позашкільних навчальних закладів і збільшення місць у дошкільних навчальних закладах завдяки дошкільним підрозділам БНВК «ЗОШ № 13-ДНЗ» та новозбудованого БНВК «Казка» на Таращанському масиві, відкриття якого відбулося 17 серпня, тому черг на зарахування дітей у дитячі садочки в Білі Церкві немає; досить успішні результати ЗНО-2017 випускників 11-х класів та високу результативність участь в учнівських предметних олімпіадах і різноманітних конкурсах; пріоритетність природничо-математичної освіти; стовідсоткове охоплення інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами дошкільного і шкільного віку; фахову майстерність і високий професіоналізм педагогічної когорти Білої Церкви; ефективність функціонування міської моделі національно-патріотичного виховання; співпраця з вищими навчальними закладами та установами Національної академії педагогічних наук України; важливість профорієнтаційної роботи з дітьми та молоддю, збереження життя і здоров’я дітей, запобігання випадкам так званих «смертельних квестів» та інше.

Проте, незважаючи на традиційно високі результати освітян Білої Церкви, педагогічній громаді міста є над чим працювати. Нагальним завданням для навчальних закладів залишається створення безпечного освітнього простору та забезпечення психологічного і соціального супроводу дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та постраждалих унаслідок антитерористичної операції. З цією метою управлінням освіти і науки спільно з Асоціацією батьківської громадськості та Міською радою учнівських депутатів третій рік поспілі оголошено благодійну акцію «Діти Білої Церкви - дітям Попасної», адже малечі Попаснянського району Луганської області необхідні до 1 Вересня канцтовари і книги для шкільних бібліотек.

У ході обговорення доповіді заступника начальника управління освіти і науки педагоги та науковці порушували питання реалізації нового державного стандарту в початковій школі з 2018 року та проблемне питання фінансування «нового освітнього простору», важливість реалізації компетентнішого підходу у викладанні навчальних предметів, необхідність профорієнтаційного спрямування дітей і молоді на здобуття робітничих й аграрних професій, необхідність для управлінських кадрів менеджерської підготовки тощо.

По завершенню пленарного засідання до освітян Білої Церкви звернулася заступник міського голови з гуманітарних питань О. І. Настіна, яка у своєму виступі зазначила, що освіта є стратегічним ресурсом держави, відзначила високий рівень результативності роботи педагогічного й учнівського колективів, розповіла про суттєве збільшення фінансування освітньої галузі міста, зокрема виділення значних коштів на поточні та капітальні ремонти навчальних закладів. Насамкінець заступник міського голови нагородила 10 педагогічних працівників міста за вагомі здобутки в професійній діяльності почесними грамотами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України нагородили педагогів-пенсіонерів відзнакою «За відданість справі».

Підбиваючи підсумки конференції, заступник начальника управління освіти і науки Баранова В. А підкреслила, що в умовах євроінтеграції та децентралізації освітній простір необхідно будувати виключно на засадах рівного доступу до якісної освіти, особистісної орієнтації та компетентної спрямованості змісту освіти, а досягти цього можна лише спільними зусиллям педагогів, міської влади та батьківської громадськості.

 

 

 

 

 

 

 

 

Від конференції до конференції 2017 рік 

Переглядів: 349 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz