БЦ Профспілка освіти
Четвер, 18.04.2024, 16:50
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2009 » Листопад » 2 » ФПУ схвалює підписання Президентом України закону щодо підвищення рівня соціальних стандартів
ФПУ схвалює підписання Президентом України закону щодо підвищення рівня соціальних стандартів
16:23

Федерація профспілок України послідовно веде боротьбу за недопущення зниження соціальних стандартів та подальшого зубожіння людей праці в умовах кризи. Свою  рішучу позицію щодо недопущення зниження рівня життя працівників та членів їх сімей, пенсіонерів та студентів  ФПУ висловила  під час Всеукраїнської акції протесту 7 і 17 жовтня. Резолюцію мітингу з вимогами трудящих було передано Президенту України, Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України.

Спілчани закликали вищі органи влади дослухатися до їх вимог та врахувати пропозиції ФПУ  при прийнятті державних рішень. Верховна Рада 20 жовтня ухвалила в другому читанні закон "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2010 році". 30 жовтня Президент України підписав цей закон, фактично підтримавши позицію профспілок.

Певним чином на таке рішення Президента вплинуло й звернення до нього голови ФПУ В.Г.Хара із закликом не застосовувати права вето до закону про підвищення соціальних стандартів. Адже така загроза існувала, бо Уряд та об’єднання роботодавців радили Президентові заветувати цей важливий та соціально значущий для суспільства закон. І хоча він не в повній мірі забезпечує рівень державних соціальних стандартів і гарантій, визначених законодавством України, тим не менше, саме цей документ спрямований на підтримку соціально не забезпечених громадян і упередження поширення бідності  серед працюючих в умовах  фінансово-економічної кризи.

Профспілки усвідомлюють, що підписання Президентом України закону "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2010 році" ще не є остаточною гарантією його впровадження у життя. Для реалізації норм цього закону необхідно внести зміни до Державного бюджету на поточний рік, а також  передбачити у бюджеті на 2010 рік відповідні фінансові ресурси.

ФПУ й надалі докладатиме усіх зусиль для того, щоб ці рішення були остаточно ухвалені і заявляє, що буде жорстко стояти на захисті прав трудящих і членів їх сімей на гідне життя.
 
 
                                                                                                                                                                              Медіа-центр ФПУ
 
Переглядів: 513 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz