БЦ Профспілка освіти
Субота, 20.04.2024, 11:57
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Комітет з науки і освіти не підтримує надання вчителям статусу держслужбовців
Комітет з науки і освіти не підтримує надання вчителям статусу держслужбовців
18:56
Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендував Верховній Раді відхилити ряд законопроектів щодо надання статусу держслужбовців педагогічним працівникам. Про це повідомляє прес-служба Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти. Зокрема, Комітет рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань надання статусу державного службовця медичним, педагогічним і науково-педагогічним працівникам, а також відхилити законопроект щодо розширення соціальних гарантій працівників закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та установ освіти державної форми власності. На засіданні Комітету зазначалось, що вказані законопроекти в основному погіршують соціально-економічне становище педагогічних та медичних працівників та звужують їх права.
Також, у Комітеті наголошують, що для державних службовців встановлено низку особливих вимог та обмежень чинним законодавством України. Наприклад, державні службовці не можуть брати участь у страйках, займатись підприємницькою діяльністю тощо.
У порівнянні з державними службовцями чинним законодавством встановлені переваги медичних та педагогічних працівників щодо тривалості відпустки та робочого часу (у освітян, наприклад, 56 денна відпустка та 18 годинний робочий тиждень), їх права на пенсію за вислугою років при наявності спеціального стажу роботи не менше 25 років тощо.
Голова Комітету Володимир Полохало підкреслив, що "механічне прирівнювання педагогічних працівників до статусу державних службовців суттєво звузить їх права, погіршить їх статус і можливості".

Він зауважив, що вчителі самі не хочуть бути державними службовцями. "До Комітету за цей весь час не надійшло жодного листа від освітян з проханням підтримати цю законодавчу ініціативу", - наголосив Голова Комітету.
Переглядів: 487 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz