БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 10:13
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2011 » Травень » 26 » Лист ЦК Профспілки від 24052011
Лист ЦК Профспілки від 24052011
17:26
                       24.05.2011                               № 02-5/262
 
     Кабінет Міністрів України Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені двохмільйонного загону спілчан категорично заперечує проти внесення змін в ст. 57 Закону України «Про освіту», які планується запровадити відповідно до проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України з питань упорядкування надання пільг, компенсацій та гарантій», розробленого Кабінетом Міністрів України.
     Профспілка розцінює зазначені зміни як фактичне скасування більшості державних соціально-економічних гарантій, що суперечить нормам ст.22 Конституції України щодо неприпустимості звуження змісту існуючих прав і свобод громадян. Крім того, "ревізія" базового освітянського закону загрожує знищенням вже сформованого законодавчого поля галузі та нормативно-правової бази для становлення і розвитку національної системи освіти.
      Запровадження зазначених змін Профспілка сприймає як спробу позбавити найбільш соціально вагомих гарантій держави педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників закладів освіти щодо рівня посадових окладів (ставок заробітної плати), розміру надбавок за вислугу років, виплати грошової допомоги на оздоровлення при наданні щорічних відпусток у розмірі місячного посадового окладу, надання щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків у розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати).
     Підстави для такого висновку дають раніше внесені зміни до ст.57 закону «Про освіту» щодо встановлення посадових окладів (ставок заробітної плати) науково-педагогічним, педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів та установ освіти на основі Єдиної тарифної сітки у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, та запровадження обмежень при наданні житлово-побутових гарантій педагогічним працівникам сільської місцевості залежно від їх грошових доходів. Реалізація цих норм призвела до руйнації вже сформованої системи оплати праці освітян, зокрема щодо міжпосадових (міжкваліфікаційних) співвідношень в рівнях заробітної плати працівників простої та висококваліфікованої праці, звела нанівець мотивацію до підвищення рівня освіти працівників.
     Щодо житлово-побутових гарантій педагогічним працівникам сільської місцевості, то із запровадженням нововведень зазначені гарантії практично перестали надаватися.
      Зауважуємо також, що внесення зазначених змін до закону «Про освіту» суперечить положенням Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти України».
     З урахуванням зазначеного президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України наполягає на неприпустимості внесення змін до закону України «Про освіту» відповідно до законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України з питань упорядкування надання пільг, компенсацій та гарантій».
 
 
                          Голова Профспілки                                          Г.Ф.Труханов
Переглядів: 412 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz