БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 01:16
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2014 » Березень » 26 » Методична сесія педагогічних працівників
Методична сесія педагогічних працівників
18:54

“Людина, котра розраховує на рік, саджає рис, людина, котра розраховує на 10 років, саджає сад, людина, котра розраховує на 100 років, виховує дітей і працює вчителем”, стверджує східна народна мудрість.

А відомий педагог К.Ушинський зазначав, що “якщо медикам ми ввіряємо наше здоров’я, то педагогам ввіряємо моральність і розум дітей наших, ввіряємо їхню душу, а разом з тим і майбутнє нашої вітчизни”.

Так, справді, наше суспільство, кожен пересічний громадянин України поступово починає усвідомлювати, що освіта є джерелом добробуту для нього, а особливо – для його дітей і для майбутнього всього суспільства. А тому з навчальних закладів мають виходити люди, підготовлені до свідомої та ефективної діяльності в різних сферах сучасного життя. Звідси така посилена увага на сьогодні приділяється саме освітній галузі, а цілий ряд законодавчих урядових документів, які з’явились за останні роки в країні, закріплюють ставлення до неї як до пріоритетної сфери. А це, в свою чергу, ставить принципово нові вимоги до педагогічних працівників стосовно розвитку особистості кожного учня на основі компетентнісного підходу, підвищення професійної майстерності педагога, його готовності працювати в нових умовах, відповідальності за результати своєї діяльності та оновлення й покращення змісту освіти, реалізації нових Державних стандартів

Ось далеко не повний перелік питань, які вдало вирішує освітня система міста сьогодні. І доказом цього є проведення щорічної методичної сесії педагогічних працівників, яка проходить 25  березня.

В програмі методичної сесії – робота виставки педагогічної творчості “Освіта Білої Церкви — 2014”, засідання лабораторій та “круглі столи” для різних категорій педагогічних та керівних кадрів з актуальних питань розвитку національної системи освіти, проведення тренінгів, майстер-класів.

Уже стало доброю традицією представляти на огляд громадськості найвагоміші досягнення освітньої системи міста Білої Церкви, визначати й обговорювати напрями реалізації перспективних проблем, шляхи упрова­дже­ння в практику кращого досвіду.

Сьогодні вітчизняна освіта повинна здійснювати системні реформи, спрямовані на досягнення високих європейських стандартів якості, упрова­джувати в навчально-виховний процес сучасні педагогічні й інфор­маційні технології, формувати в молодого покоління професійні компетенції, здат­ність до неперервної самоосвіти, духовного самовдос­коналення, умін­ня працювати в умовах ринку.

Стратегія державної політики України в реформуванні галузі освіти спря­мована на випереджаючий інноваційний розвиток усіх ланок націо­нальної освіти, відповідність рівня знань міжнародним вимогам і потребам економічного розвитку нашої країни, інтеграції до європейського спів­то­вариства.

Приємно відзначити, що проведення щорічного представницького професійного форуму є надзвичайно актуальним і важливим заходом. На­вча­­льні заклади міста презентують свій внесок у реформування галузі, пре­д­ста­вляють найвагоміші творчі досягнення, ефективні інноваційні тех­но­ло­гії навчання.

І цьогоріч виставка педагогічної творчості має на меті презентацію та пропаганду кращих здобутків та інноваційних знахідок педагогічних ко­лек­тивів, окремих педагогічних працівників в оновленні змісту освіти, ви­зна­чення рівня якості освітніх послуг навчальних закладів міста, а також сти­мулювання творчого пошуку педагогічних колективів в удосконаленні навчально-виховного процесу, вирішення пріоритетних напрямків роз­ви­тку освітньої галузі та ознайомлення широких кіл громадськості з ос­ві­тян­ськими надбаннями і результатами їхньої праці.

Участь у виставці і секційних засіданнях взяли  і шановні гості:

Дем’яненко Олена Олександрівна, проректор з питань зовнішнього оці­ню­­вання і моніторингу якості освіти Київського обласного інституту післ­я­дип­ломної освіти педагогічних кадрів, кандидат педагогічних наук, Пол­тав­цев Олександр Геннадійович, завідувач кафедри освіти Київ­сь­кого об­ла­сного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, кан­ди­дат філо­софських наук і  Стратілат Ірина Дмитрівна, головний редактор газети «Початкова освіта» видавництва «Шкільний світ».

На урочистому відкритті виставки начальник управління освіти і науки Петрик Ю.Ф. відзначив  спеціалізовані школи № 9, 13,16 та загальноосвітню школу  № 6,, які отримали срібні медалі в різних номінаціях  П’ятої міжнародної виставки «Сучасні заклади осві­ти – 2014»,  яка є однією із найбільш рейтингових і широко­масштабних освітянських виставок в Україні, та ще 18 загаль­но­ос­віт­ніх і позашкільних навчальних закладів й освітніх установ міста, які є учасниками цієї виставки.

Демяненко О.О. вручила дипломи закладам і установам освіти - переможцям і лауреатам обласного конкурсу сайтів. Переможцями стали: сайт управління освіти і науки, сайт науково-методичного центру,  спеціалізована природничо-математична школа  № 16 отримала гран-прі, а сайти ДНЗ № 7, ДНЗ № 8 та БЗШ № 17 стали лауреатами.

Дипломи також отримали і 22 педагоги,  які стали переможцями і призерами  міського конкурсу методичних розробок для роботи з обдарованою учнівською молоддю.

Сучасні освітні процеси з кожним днем вимагають усе більш ак­ти­в­ного ви­ко­рис­тання інформаційних і комунікаційних технологій в управлін­­ській, навчально-ви­хов­ній, фінансово-господарській діяльності шко­ли. Ос­но­­вним критерієм ефек­тив­но­сті використання нових інфор­маційних тех­но­логій у навчальному закладі є вже не наяв­ність певної кіль­кості ком­п’ю­те­рів, а створення веб-сайту школи, а в ідеаль­но­му варіанті  - єдиного інфор­маційного освітнього простору. 

Саме над цими питаннями працювали різні категорії педагогів  рамках методичної сесії . Відбулися засідання круглих столів  для керівників „Створення умов для розвитку якісної  освіти та функціонування  в закладі  інформаційного освітнього середовища”,  для заступників керівників з проблеми  „Розвиток професійних компетентностей педагогічних працівників  в умовах інформаційно-освітнього середовища закладу ”, для керівників шкільних методичних об’єднань учителів початкових класів, світової літератури, для молодих учителів та керівників міських методичних об’єднань.  

Педагоги Білої Церкви – фахівці, які зневажають байдужість. І саме це надихає їх на творчий неспокій, бажання зробити сучасну освіту справді високоякісною, перетворити свій навчальний заклад із «школи для всіх» на «школу для кожного».

Переглядів: 532 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz