БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2018 » Серпень » 30 » Міський освітянський форум "Нова українська школа - успішні діти, відповідальне вчительство, універсальний освітній дизайн"
Міський освітянський форум "Нова українська школа - успішні діти, відповідальне вчительство, універсальний освітній дизайн"
13:47

Саме такий вислів став провідною думкою та назвою традиційного освітянського форуму, який цьогоріч відбувся 28 серпня 2018 року за ініціативи управління освіти і науки Біло­цер­ків­ської міської ради та підтримки міської влади в при­міщенні кінотеатру імені О.П.Довженка. У заході взяли участь близько 500 педа­го­гічних працівників закладів дошкільної, загальної середньо та поза­шкільної освіти міста, науково-педагогічних працівників закладів вищої і професійно-технічної освіти, пред­ставників батьківської громад­ськості міста і засобів масової інформації. З вітальним словом до освітя міста звернувся міський голова Г. Дикий. У форму також узяла участь провідний український фахівець з інклюзивної освіти, кандидат педагогічних наук Інна Горбенко.

Розпочав серпневий освітянський форум начальник управління освіти і науки Біло­цер­ків­сь­кої міської ради Ю. Ф. Петрик, який у своєму виступі зосе­ре­див увагу на заходах і завданнях реформи Нової української школи та підсумках 2017/2018 навча­ль­но­го року.

Аналізуючи результати роботи закладів освіти Білої Церкви в минулому 2017/2018 навчальному році, очільник освітньої галузі міста відзначив позитивні аспекти розвитку системи освіти міста, а саме: високі результати участі школярів у Всеукраїнських олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт малої академії наук України, Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика та інших інтелектуальних, творчих і спортивних змаганнях і турнірах; збереження мережі закладів позашкільної освіти; запровадження електронної реєстрації для зарахування в заклади дошкільної освіти; досить успішні результати ЗНО-2018 випускників 11-х класів; стовідсоткове охоплення інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами дошкільного і шкільного віку; фахову майстерність і високий профе­сіоналізм педагогічної когорти Білої Церкви; ефективність функціонування міської моделі національно-патріотичного виховання; актуальність і важливість профорієнтаційної роботи з дітьми та молоддю; збереження життя і здоров'я дітей; активізації роботи психологічної служби та соціального патронажу тощо.

Проте, незважаючи на традиційно високі результати освітян Білої Церкви, педагогічній громаді міста є над чим працювати. Нагальним завданням для навчальних закладів залишається створення безпечного освітнього простору та безпечення пси­хо­логічного і соціального супроводу дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та по­стра­ж­далих унаслідок ант­и­те­рористичної операції. З цією метою управ­лін­ням освіти і нау­ки спільно з Асоціацією батьківської громадськості та Мі­сь­кою радою уч­нів­ських депутатів четвертий рік поспіль оголошено благодійну акцію «Діти Білої Церкви – дітям По­пасної», адже малечі Попаснянського району Луганської області не­обхідні до 1 вересня канц­­товари, спортивний інвентар і кни­ги для шкільних бібліотек.

У ході обговорення доповіді начальника управління освіти і науки педагоги та науковці порушували питання реалізації нового державного стандарту в початковій школі з 01 вересня 2018 року та підготовк и до нього педагогічних працівників, проблемні аспекти фінансування «нового освітнього простору», важливості реалізації компетентнісного підходу у викладанні навчальних предметів, необхідності оновлення комп'ютерного забезпечення закладів освіти, спрямування дітей і молоді на здобуття робітничих професій, актуальності функціонування інклюзивно-ресурсного центру та організації інклюзивного навчання тощо.

По завершенню форуму було схвалено низку рекомендацій, які будуть дороговказом для освітян міста у 2018/2019 навчальному році. Насамкінець міський голова нагородив педаго­гіч­них працівників міста за вагомі здобут­ки в професійній діяльності почесними грамотами вико­навчого комітету Білоцерківської міської ради, а начальник управління освіти і науки Ю. Петрик і голова міської організації Профспілки В. Чепурченко відзначив педагогів-пенсіонерів відзнакою «За відданість справі».

Підбиваючи підсумки конференції, начальник управління освіти і науки Ю.Ф. Петрик підкреслив, що в умовах євроінтеграції та децентралізації освітній простір необхідно будувати виключно на засадах рівного доступу до якісної освіти, особистісної орієнтації та компетентнісної спрямованості змісту освіти, а досягти цього можна лише спільними зусилля педагогів, міської влади та батьківської громадськості.

Рекомендації 2018 серпневої конференції

 

 

 

Переглядів: 297 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz