БЦ Профспілка освіти
Субота, 20.04.2024, 00:23
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2018 » Травень » 14 » На порядку денному в первинних профспілкових організаціях Білої Церкви питання фінансування освіти, соціальний захист та обговорення проекту
На порядку денному в первинних профспілкових організаціях Білої Церкви питання фінансування освіти, соціальний захист та обговорення проекту
16:41

  Згідно постанови президії міської ради Профспілки від 25 квітня 2018 року протокол № 23 було прийнято рішення провести збори первинних профспілкових організацій з єдиним порядком денним про стан фінансового забезпечення, трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів освіти в умовах запровадження Закону України «Про освіту» в 2018 році.

  5 травня 2018 року відбулось спільне засідання адміністрації та профспілкового комітету БЗШ І-ІІІ ступенів № 20, в якому взяв участь голова Білоцерківської міської організації Профспілки працівників освіти і науки В.П. Чепурченко. Валентин Павлович  поінформував профспілкових активістів про дії президії міської організації, щодо збільшення  фінансування галузі освіти міста:

  «Під час заходів до Дня соціальної справедливості президія міської організації Профспілки звернулась до депутата міської ради Петрика Юрія Федоровича з пропозицією ініціювати Звернення депутатів Білоцерківської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та голови Київської обласної державної адміністрації про збільшення обсягів фінансування галузі освіти міста на 27 192 500 гривень. Звернення було прийнято на 47 сесії Білоцерківської міської ради.

  Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України спрямувала лист до Міністерства освіти і науки України з приводу необхідності вжиття міністерством заходів для поліпшення стану фінансового забезпечення закладів і установ освіти, як безпосередньо підпорядкованих міністерству, так і тих, які фінансуються з місцевих бюджетів, дотримання трудових прав педагогічних працівників цих закладів, необхідністю підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної освіти.

  Питання стану фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів освіти в умовах запровадження Закону України «Про освіту» в 2018 році було розглянуто на засіданні президії міської ради Профспілки, де акцентувалась увага на тому, що держава взяла на себе обов’язок забезпечити заробітною платою педагогічних працівників і повинна його виконувати, це підтверджується ст. 1032 Бюджетного Кодексу України, де передбачено, що освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів. У місті виконано Постанову КМУ від 27.12.2017 № 1088 в частині кількості ставок педагогічних працівників, які визначені на підставі навчального навантаження, розрахункової наповнюваності класів та навчальних планів.

   За рішенням президії були направлені Звернення Голові ЦК Профспілки Труханову Г.Ф., депутату Білоцерківської міської ради Петрику Ю.Ф., Міністру освіти і науки України Гриневич Л.М., міському голові Дикому Г.А., Голові КОДА Горгану О.Л., Директору департаменту освіти і науки КОДА Роговій В.Б., Голові Комітету ВРУ з питань науки і освіти, Народному депутату України Співаковському О.В., Народному депутату України Мепарішвілі Х.Н., Народному депутату України Івченко В.Є., Народному депутату України Тимошенко Ю.В., Народному депутату України  Соболєву С.В., Народному депутату України Марченку О.О., Голові Комітету ВРУ з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення Капліну С.М.

  Відповіді одержали від Ю.В. Тимошенко, Г.Ф. Труханова, Ю.Ф. Петрика, В.Є. Івченка, Марченко О.О., Міністерства освіти та Міністерства фінансів України. Відбулась телефонна розмова з головою комітету ВРУ Співаковським О.В. та народним депутатом Марченком О.О. Під час спілкування вони запевнили, що будуть сприяти вирішенню питання фінансування білоцерківських освітян.

  21 квітня 2018 року за сприянням помічника народного депутата Плєшакова А.В. відбулась зустріч голови міської організації Профспілки Валентина  Павловича Чепурченка з народним депутатом України Мепарішвілі Хвичею Надаровичем – членом бюджетного комітету ВРУ, під час якої обговорювалось питання про збільшення фінансування галузі освіти Білої Церкви. В даний час не вистачає на заробітну плату педагогічних працівників 27 192 500 гривень. Хвича Надарович запевнив, що прикладе максимум зусиль для вирішення цього питання. Голова міської профспілки поінформував народного депутата про те, що кількість населення міста нараховує більше 230 тисяч мешканців - за чисельністю є 32  в Україні. У підпорядкуванні управління освіти Білоцерківської міської ради 29 закладів середньої освіти, 36 закладів дошкільної освіти, 6 позашкільних закладів.

  25 квітня 2018 року на засіданні президії міської ради Профспілки обговорювалось питання про стан фінансового забезпечення трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів освіти в умовах запровадження Закону України «Про освіту» у 2018 році.

  Прийняті Кабінетом Міністрів України постанови від 22 січня 2018 року № 22 щодо підвищення на 10% посадових окладів та ставок заробітної плати педпрацівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції, та № 23 про збільшення до 30% граничного розміру надбавки за престижність педагогічної праці педагогічним працівникам з розмежуванням їх у часі залежно від педагогічних посад, типів закладів освіти, предметів навчального плану та запровадження нижньої межі надбавки в розмірі 5% призвели до зниження розміру надбавки, що викликало незадоволення у трудових колективах. Також існує ряд проблем щодо доплат до розміру мінімальної зарплати, виплат винагороди за сумлінну працю тощо.

 

  В обговоренні першого питання взяли участь члени президії міської ради профспілки, які акцентували на тому, щоб домагатися виконання Соціальним партнером пункту 6.1.8 Галузевої угоди, при перегляді і введенні нових умов та оплати праці не допускати дискримінації в оплаті праці педагогічних працівників, які фінансуються з різних бюджетів, домагатися встановлення їм одночасного підвищення посадових окладів та фіксованих надбавок і доплат до них.

  Президія міської ради Профспілки розраховує на вжиття Міністерством освіти і науки України заходів та дій, спрямованих на фінансове забезпечення галузі освіти в обсягах, що перевищують 7% ВВП; підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників усіх установ та закладів освіти, а також тренерів-викладачів; скасування обмеження мінімального розміру надбавки «за престижність педагогічної праці» педагогічним працівникам з установленням її 30% фіксованої величини; удосконалення формули розподілу освітньої субвенції тощо.

  Після обговорення було прийнято рішення, що в разі невиконання вимог щодо збільшення фінансування галузі освітяни Білої Церкви залишають за собою право пікетування Міністерства освіти і науки України.»

   Голова профспілкового комітету БЗШ І-ІІІ ступенів № 20 Надія Михайлівна Куницька акцентувала увагу членів профспілкового комітету на діях міської профспілки, спрямованих на фінансове забезпечення білоцерківських освітян та обговоренні проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту», пропозицій до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а також поінформувала про переговори Федерації Профспілок України та роботодавців, підвищення мінімальної заробітної плати в 2019 році.

   Члени профспілкового комітету запропонували схвалити дії президії міської організації Профспілки працівників освіти і науки України про стан захисту трудових та соціально-економічних інтересів працівників галузі. Організувати у форматі «круглого столу» обговорення і надання пропозицій до проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту».

 

Міська організація Профспілки працівників освіти і науки України і надалі буде проводити роботу з питань соціального захисту працівників галузі Білої Церкви, що є пріоритетом профспілкової діяльності.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 334 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz