Субота, 20.04.2024, 15:51

Головна » 2022 » Лютий » 18 » На шляху до соціальної, справедливої, заможної України
На шляху до соціальної, справедливої, заможної України

17 лютого 2022 року в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася пресконференція на тему: «На шляху до соціальної, справедливої, заможної України».

Організатори – Федерація профспілок України, Національна тристороння соціально-економічна рада. Захід відбувся з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості, який щорічно 20 лютого відзначається ООН задля сприяння викорінення бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної праці, рівних прав чоловіків і жінок, соціальної справедливості.

У роботі заходу взяли участь:

• Григорій Осовий  – Співголова Національної Ради, Голова Спільного представницького органу профспілок, Голова Федерації профспілок України;
  • Анатолій Кінах – Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Голова Об’єднання організацій роботодавців України, Президент УСПП;
  • Євген Котик – Перший заступник Міністра соціальної політики України;
  • Ігор Дядюра – заступник Міністра економіки України;
  • Юлія Жовтяк  – директор Державного центру зайнятості України;
  • Сергій Савчук – Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні та інші учасники.
  • Олександр Шубін – заступник Співголови НТСЕР від профспілкової сторони, модератор

Соціальна справедливість – одна з найголовніших цінностей суспільства, запорука його стабільності й благополуччя. Саме таку думку висловлювали спікери заходу. І держава має створювати умови для забезпечення повної продуктивної зайнятості, надаючи достатню кількість робочих місць і гарантуючи гідні умови праці та гідну її оплату.

Спікери обговорили шляхи вирішення актуальних соціальних та економічних проблем в Україні, досягнення суспільного миру, єдності та злагоди, заходи щодо забезпечення соціальної справедливості та сталого розвитку української держави.

Питання, яким найбільше було приділено увагу – міжнародні соціальні стандарти, виклики та відповіді для української економіки, ринок праці та трудова міграцію, програми захисту від безробіття та активні програми зайнятості, прогрес соціального захисту і забезпечення в Україні тощо.

Профспілки є зацікавленою стороною соціального діалогу і в питанні врегулювання трудових прав працівників. Нині у Верховній Раді перебувають законопроєкти №№5371, 5388, які мають збалансувати трудові відносини між роботодавцями і працівниками, зауважив очільник Федерації профспілок України.

За матеріалами прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 278 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |