БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2013 » Березень » 22 » Нормативно-правове регулювання оплати праці освітян: нарада у профільному комітеті
Нормативно-правове регулювання оплати праці освітян: нарада у профільному комітеті
14:07
20 березня 2013 року у Комітеті з питань науки і освіти відбулася нарада-семінар щодо стану нормативно-правового регулювання оплати праці і дотримання законодавчо визначених соціальних гарантій для педагогів.

Проблемні питання за круглим столом обговорювали народні депутати України, представники міністерств і відомств, профільний комітет на чолі з головою Комітету Лілією Гриневич.

Позицію Профспілки працівників освіти і науки України представляли заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, голови обласних комітетів Профспілки.

Розпочинаючи роботу Лілія Гриневич закликала усіх до діалогу та виробленні спільних підходів до вирішення вкрай актуального питання. Голова комітету підкреслила важливість співпраці із профспілками задля прискорення виконання Урядових обіцянок та негайного прийняття постанови, якою підвищуються заробітні плати працівникам сфери освіти.

У своєму слові заступник голови Профспілки Сергій Романюк наголосив, що Профспілка працівників освіти і науки України стурбована ситуацією, яка сьогодні склалася з оплатою праці працівників у галузі «Освіта».

«Ми неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів України, Федерації профспілок України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України щодо необхідності прийняття рішення Уряду про збільшення розміру І тарифного розряду», – сказав Сергій Романюк, – «Профспілка багато разів наголошувала, що проблему, потрібно терміново вирішувати. Адже виходить так, що заробітна плата заморожена для всіх освітян, для працівників І і ІІ тарифного розряду зарплата стала нижчою за прожитковий мінімум, що є не припустимо».

Колеги з регіонів долучилися до обговорення. Зокрема, голови обласних комітетів – Ася Горшкова, Світлана Скалько, Сергій Пугачов та Олександр Яцунь звернули увагу присутніх на ряд проблемних питань, які щодень турбують українського освітянина – низькі заробітні плати, невиплати спеціальних доплат, становища молодих учителів тощо.

На завершення наради-семінару було прийнято рішення створити робочу групу, до якої увійдуть представники від виконавчої влади, профспілки освітян, народні депутати з напрацювання законодавчого пакету, спрямованого на утвердження гідного соціального статусу учителя та оцінки його роботи.
 
 
За матеріалами прес-служби ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Переглядів: 426 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz