БЦ Профспілка освіти
Субота, 20.04.2024, 02:56
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2014 » Травень » 22 » Оплата праці при тимчасовому виконанні вчителем обов’язків заступника директора з навчально-виховної роботи
Оплата праці при тимчасовому виконанні вчителем обов’язків заступника директора з навчально-виховної роботи
12:02

Робота вчителя, на якого покладено виконання обов’язків тимчасово відсутнього заступника директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу, вважається тимчасовим заступництвом.

Про тимчасове заступництво роз’яснюється в листі Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС від 29.12.65 р. № 30/39 «Про порядок оплати тимчасового заступництва», затвердженому постановою Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС від 29.12.65 р. № 820/39 "Про порядок оплати тимчасового заступництва".
Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 12.09.91 р. № 1545 «Про порядок тимчасової дії на території України деяких актів законодавства Союзу РСР» цей Порядок на сьогодні є діючим.

Відповідно до цього Порядку тимчасовим заступництвом є виконання службових обов'язків за посадою тимчасово відсутнього працівника (у т. ч. відсутність у зв'язку з хворобою, на період щорічної відпустки, відпустки у зв'язку з навчанням тощо), коли це викликано виробничою необхідністю. Тимчасове виконання обов'язків за посадою тимчасово відсутнього працівника покладається на іншого працівника відповідним наказом (розпорядженням).

Такому працівникові виплачується різниця між його фактичним посадовим окладом і посадовим окладом працівника, обов'язки якого він тимчасово виконує.
Тому на підставі відповідного наказу такому вчителеві за час виконання обов’язків тимчасово відсутнього заступника директора з навчально-виховної роботи має виплачуватися різниця в розмірах посадових окладів (ставок заробітної плати).

Щодо надбавки за вислугу років, то її виплата гарантована педагогічним працівникам статтею 57 Закону України «Про освіту», яка здійснюється щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи у таких розмірах: понад 3 роки – 10 %, понад 10 років – 20 %, понад 20 років – 30 %.

При цьому стаж педагогічної роботи обчислюється за однаковими умовами як за посадою вчителя, так і за посадою заступника директора з навчально-виховної роботи, тобто він буде однаковим для виплати надбавки за цими обома посадами.

Порядок обчислення стажу та виплати надбавок за вислугу років затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту».

Пунктом 8 Порядку № 78 передбачено, що у разі коли педагогічні працівники виконують роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, розмір надбавки за вислугу років зменшується або збільшується пропорційно навантаженню (обсягу роботи).

Тому за час виконання вчителем на умовах тимчасового заступництва роботи за посадою заступника директора з навчально-виховної роботи має зберігатися виплата гарантованої педагогічним працівникам надбавки за вислугу років відповідно до статті 57 Закону України «Про освіту» у розмірах, залежно від стажу та обсягу педагогічної роботи.

Під час такого тимчасового заступництва обсяг педагогічної роботи педпрацівника не повинен перевищувати 9 годин, а у сільській місцевості 12 годин на тиждень з оплатою за тарифікацією, як це передбачено пунктом 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102, для керівних працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

У зв'язку з виробничою необхідністю такий педпрацівник може виконувати ще викладацьку роботу понад цю норму з погодинною оплатою праці в обсязі не більше 240 годин у розрахунку на рік.

У випадках, коли викладаються предмети, де передбачена доплата за перевірку зошитів, розмір доплати під час тимчасового заступництва обчислюється пропорційно навчальному навантаженню, включаючи обсяг з погодинною оплатою праці.

При збереженні покладених на вчителя, який тимчасово виконує обов’язки заступника директора з навчально-виховної роботи, обов’язків класного керівника, завідування кабінетами, майстернями тощо, розмір доплати визначається із ставки заробітної плати вчителя.

За матеріалами Управління соціально-економічного захисту

Переглядів: 486 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz