БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2015 » Серпень » 31 » Освіта як стратегічний ресурс соціально-економічного, культурного і духовного розвитку суспільства та забезпечення національних інтересів де
Освіта як стратегічний ресурс соціально-економічного, культурного і духовного розвитку суспільства та забезпечення національних інтересів де
12:05

27 серпня 2015 року за ініціативи управління освіти і науки Біло­цер­ків­ської міської ради в при­міщенні кінотеатру імені О.П.Довженка відбулася традиційна міська педаго­гі­ч­на конференція «Реа­лізація пріо­ритетних напрямів розвитку системи освіти міста Білої Церкви: підсумки і перспективи»

Прес-реліз про конференцію

Освіта як стратегічний ресурс соціально-економічного, культурного і духовного розвитку суспільства та забезпечення національних інтересів держави

27 серпня 2015 року за ініціативи управління освіти і науки Біло­цер­ків­ської міської ради в при­міщенні кінотеатру імені О.П.Довженка відбулася традиційна міська педаго­гі­ч­на конференція «Реа­лізація пріо­ритетних напрямів розвитку системи освіти міста Білої Церкви», у якій узяли участь педа­го­гічні працівники дошкільних, загальноосвітніх і поза­шкільних навчальних закладів, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів і працівники професійно-технічних закладів, пред­ставники батьківської громад­ськості міста і засобів масової інформації. У заході також узяли участь міський голова Савчук В.П., голова міської профспілки працівників освіти і науки Чепурченко В.П., голова Асоціації батьківської громадськості міста Таланчук К.Г., головний редактор журналу «Вихо­ва­тель-методист дошкільного закладу» МЦФЕР «Освіта» Олеся Скорик. 

Розпочав конференцію начальник управління освіти і науки Біло­цер­ків­сь­кої міської ради Юрій Федорович Петрик, який у своєму виступі зосе­ре­див увагу присутніх на кардинальних змінах, які очікують не лише зміст, а й структуру освіти, а також на пріори­тет­них напрямах діяльності освітньої системи Білої Церкви в новому 2015/2016 навча­ль­но­му році.

Аналізуючи результати роботи навчальних закладів міста в минулому 2014/2015 навчальному році, Петрик Ю.Ф. звернув увагу на позитивні аспекти розвитку системи освіти міста, а саме: збереження мережі дошкільних і позашкільних навчальних закладів, відсутність черг на зарахування дітей у дитячі садочки, харчування дошкільнят, батьки яких є учасниками бойових дій АТО, учнів 1-4 класів і дітей пільгових категорій за рахунок місцевого бюджету; зменшення другої зміни в закладах загальної середньої освіти; успішні результати ЗНО-2015 випускників 11-х класів; стовідсоткове охоплення інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами дошкільного і шкільного віку; перемоги обдарованої учнівської молоді міста в інтелектуальних, творчих і спортивних конкурсах, змаганнях, турнірах; високий профе­сіоналізм педагогічної когорти Білої Церкви тощо.

Але, незважаючи на те, що освіта Білої Церкви більше двадцяти років посідає перше місце в рей­тингу освітніх систем Київської області, педагогічній громаді міста є над чим працювати. Так, начальник управління освіти і науки акцентував увагу учасників конференції на тому, що світ з кож­ним днем стає все складнішим, конкуренція зро­стає, і са­ме освіта може стати тією перевагою, що приведе до успіху. Так, з 1 вересня 2015 року функ­ціо­ну­ватиме новий поза­шкі­ль­ний за­клад для обдарованої молоді у складі Біло­церківського навчально-виховного об’єднання «Ліцей – Мала академія наук».

Важливого значення набуває профорієнтаційна робота з учнівською молоддю міста з метою вихо­ван­ня конкурентоспроможної особистості, здатної до успішної самореалізації в дорослому житті.

Серйозною вимогою часу залишається знання іноземної мови. З цією метою учні шкіл міста під керівництвом педагогів беруть участь у між­народних інтер­нет-проектах з вивчення іноземних мов, налагод­же­н­ня партнер­ських та ку­ль­турних зв’язків. У червні на базі шкіл міста працювали літні мов­­ні табори, у яких діти отримали можливість поглибити свої знання і пра­к­тичні на­вички володіння англійською мовою. Експериментом з англійською мовою в новому навчальному році ста­не відкриття білінгвального 5 класу в Білоцерківському колегіумі. І це знаково, адже 2016 рік Президент України оголосив Роком англійської мови.

Нагальним завданням для психологічної служби міста є забезпечення пси­хо­логічного і соціального супроводу дітей, по­стра­ж­далих унаслідок ант­и­те­рористичної операції. З цією метою управ­лін­ням освіти і нау­ки спільно з Асоціацією батьківської громадськості та Мі­сь­кою радою уч­нів­ських депутатів започатково благодійну акцію «Діти Білої Церкви – дітям По­пасної», адже малечі Попаснянського району Луганської області не­обхідні до 1 вересня канц­­товари і кни­ги для шкільних бібліотек. Ще однією ініціативою управ­ління освіти і науки є акція на підтримку українських воїнів. З цією метою від 1 вересня в школах міс­та сто­я­ти­муть скриньки для благодійних внесків на потреби оборо­н­ців України.

У заключній частині конференції Савчук В.П. нагородив відзнакою міського голови методиста науково-методичного центру Семизорову В.В. за багаторічну працю на освітянській ниві і 10 педаго­гіч­них працівників міста за вагомі здобут­ки в професійній діяльності почесними грамотами вико­навчого комітету Білоцерківської міської ради

Підбиваючи підсумки конференції, начальник управління освіти і науки Петрик Ю.Ф. наголосив на тому, що завдань перед освітою Білої Церкви стоїть багато, але вирішити їх можна лише на засадах парт­нерства і співпраці між педагогічною і батьківською громадами та представниками влади. Суспільство зараз має бути як зібрана в ку­­лак пра­ви­ця. Адже ли­ше разом, у єдності, ми зможемо вистояти і перемогти.

Переглядів: 468 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz