Четвер, 28.03.2024, 11:46

Головна » 2019 » Січень » 23 » Освітяни Білої Церкви долучилися до міських урочистостей з нагоди Дня Соборності України

22 січня 2019 року з нагоди відзначення Дня Соборності України учнівські та педагогічні колективи закладів та установ освіти Білої Церкви долучилися до міських урочистостей, присвячених знаковій події історії України - об'єднання Української Народної Республіки із Західно-Українською Народною Республікою.

День Соборності України ввійшов до національного календаря як велике державне свято. Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми.

22 січня 2018 року біля погруддя Великого Кобзаря в Білій Церкві зібралися патріоти, ті, хто понад усе прагнуть жити у вільній, єдиній, могутній, соборній Україні.

Урочистості розпочалися з внесення Прапору України та військовим вишколом кадетів Білоцерківської гімназії №2.

Учнівська молодь Білої Церкви вже вкотре активно долучилася до державного свята – Дня Соборності України з нагоди проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

Після покладання квітів до пам'ятника Кобзарю вся громада об'єдналася у великий Ланцюг Єдності. І саме так, узявшись за руки, учнівська молодь поряд із представники різних професій і релігійних переконань, усіх, хто прийшов цього дня на площу, пройшли центральною вулицею міста до міської ради, щоб там, перед портретами загиблих героїв створити неподільну, незалежну Україну та виконати Гімн України.

Дійство завершилося учнівським флешмобом зі словами…

Соборна, велична, несхитна, єдина, -

- Мова – прекрасна, палка, солов’їна, -

- Кримська земля, синь морська білопінна, -