Субота, 20.04.2024, 08:30

Головна » 2014 » Грудень » 18 » Освітяни виходять на акцію протесту
Освітяни виходять на акцію протесту

17 грудня 2014 року відбулося засідання президії Білоцерківської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, на якому члени президії заявили, що освітяни вийдуть на Всеукраїнську акцію протесту в місті Києві 23 грудня 2014 року, ініційовану Федерацією профспілок України (ФПУ).

Основними питаннями, що обговорювалися на засіданні стали ініціативи Міністерства фінансів України, які спрямовані на звуження, порівняно з чинним законодавством, змісту та обсягу прав працівників, пенсіонерів, мало захищених категорій населення.

Голова Білоцерківської міської організації Профспілки освітян В.Чепурченко зазначив, що низка антикризових рішень, розроблена Урядом, пропонує освітянам «затягнути паски» до стабілізації ситуації в країні, що призведе до бідності освітян.

Категоричне не сприйняття громадськістю викликають положення щодо внесення змін до Конституції України з приводу зменшення  термінів обов’язкового навчання у загальноосвітніх навчальних закладах до 9 років, підвищення тижневого навантаження педагогічних працівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів (з 18 годин до 20 годин з 1 липня 2015 року та до 22 годин з 1 липня 2016 року).

Голова міської організації підкреслив, що прийняття та введення в дію цих та інших ініціатив може призвести до руйнації освітньої галузі, погіршення умов для здобуття якісної освіти, закриття навчальних закладів, падіння престижності педагогічної праці.  Такі новації Уряд планує запровадити не лише для освітян, але й для інших галузей. У зв’язку з цим ФПУ ініціювала проведення Всеукраїнської акції протесту 23 грудня 2014 року в м. Києві.

Члени президії, які представляють трудові колективи закладів освіти міста, активно підтримали таке рішення ФПУ та заявили про масовий вихід освітян на Всеукраїнську акцію протесту. Члени президії одностайно схвалили звернення до народного депутата України Дерев’янко Ю.Б.

Переглядів: 424 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
«  Грудень 2014  »