БЦ Профспілка освіти
Вівторок, 19.03.2024, 07:20
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 233
Головна » 2021 » Серпень » 28 » Освітянська стратегічна платформа: ключові вектори успіху та перспективи розвитку
Освітянська стратегічна платформа: ключові вектори успіху та перспективи розвитку
11:52

27 серпня у Білій Церкві відбулася серпнева освітянська стратегічна платформа «Безбар'єрність освітнього середовища Білоцерківської міської територіальної громади: ключові вектори успіху та перспективи розвитку». Під час форуму було обговорено розвиток освітньої галузі Білоцерківської міської територіальної громади в умовах реалізації національної реформи освіти, підбито підсумки минулого навчального року, відзначено успіх учнів та освітян Білоцерківської громади, визначено проблемні питання в розвитку освітньої галузі міста, окреслено завдання на новий 2021/2022 навчальний рік тощо.

У заході взяли участь близько 500 педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти комунальної та приватної форм власності, установ освіти й підприємств, представників батьківської громадськості і засобів масової інформації.

Із вітальним словом до освітян Білоцерківської міської територіальної громади звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Незважаючи на складі умови праці під час пандемії, досить високі показники ЗНО показують, що більшість із вас успішно справилася із поставленою задачею. Хочу зауважити, що стаття витрат міського бюджету на освіту у нас основна – це більше 50%. І міська влада буде продовжувати покращувати якість надання освітніх послуг у нашій громаді. Я вважаю, що наша головна ціль це те, щоб наші діти здобували успіхи на теренах нашої країни та громади, і щоб ними захоплювалися закордоном. Бажаю вам усім здоров’я, наснаги і дякую, що ви вкладаєте усіх себе в майбутнє наших дітей».

Розпочав серпневу освітянську платформу начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, який окреслив стратегічні напрями розвитку освітньої галузі Білоцерківської міської територіальної громади, а саме: безпечний і здоровий освітній простір; нова українська школа; доступність і безбар’єрність освіти; національно-патріотичне виховання; профорієнтаційне самовизначення молоді; підвищення статусу педагогічних працівників; модернізація мережі закладів загальної середньої освіти відповідно до чинного законодавства України.

Аналізуючи результати роботи закладів освіти громади протягом уже минулого 2020/2021 навчальному році, Юрій Петрик висловив глибокі слова вдячності педагогічним і непедагогічним працівникам галузі за їхню самовіддану та високопрофесійну працю в складних умовах реформування системи освіти та пандемії.

Начальник управління освіти і науки наголосив на високих результатах участі школярів у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України та інших інтелектуальний, творчих і спортивних змаганнях і турнірах; досить успішних результатах ЗНО-2021 випускників 11-х класів, двоє з яких склали ЗНО на 200 балів; розвиток системи інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами дошкільного і шкільного віку; фахову майстерність і високий професіоналізм педагогічної когорти громади; ефективність функціонування моделі національно-патріотичного виховання; актуальність і важливість профорієнтаційної роботи з дітьми та молоддю; співпраці з Національною поліцією в напрямі створення безпечного освітнього середовища та збереження життя і здоров’я дітей, запобігання булінгу, шкідливим звичкам тощо.

У межах Програми запобігання злочинності «Безпечне місто Біла Церква (Смарт-сіті:Безпека) було встановлено тривожні кнопки в усіх комунальних закладах освіти, а в Першій гімназії – персоналізовану систему пропуску до закладу. Програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру дозволила поступово виділяти значні кошти на виконання системи заходів із протипожежної безпеки у близько 24 навчальних закладах. Також цьогоріч наша громада стала учасником спільного пілотного проєкту «Шкільний поліцейський – учасників освітнього процесу», у межах якого на базі шкіл масиву Леваневського будуть мати окремі кабінети і працювати представники Національної поліції з метою створення безпечного середовища та формування довіри і відкритого спілкування між школярами та офіцерами поліції.

Нових підходів також набуває система шкільного харчування, реформування якого розпочнеться за новими вимогами з 01 січня 2022 року і буде спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Насамкінець Юрій Петрик акцентував увагу учасників на завданнях Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка покликана систематизувати процес безперешкодності та інтегрувати його у всі сфери життя. Оскільки Біла Церква є одним із перших міст України, де розпочиналося інклюзивне навчання, то наша громада повинна бути однією із флагманів створення безбар’єрного суспільного простору. Зважаючи на це, управління освіти і науки разом із КЗ КОР «Білоцерківський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» та ГО «Ресурс» підписали меморандум про співробітництво та організацію взаємовідносин у сфері сприяння розвитку безбар’єрного простору та соціальної інклюзії в громадах, завданням якого є реалізація низки спільних проєктів із подолання бар’єрів, зокрема соціалізації дітей із вадами слуху.

Фінальним акордом заходу стало нагородження педагогічних працівників громади за вагомі здобутки в професійній діяльності відзнаками міського голови, почесними грамотами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та міської організації Профспілки працівників освіти і науки.

Підбиваючи підсумки форуму, начальник управління освіти і науки Юрій Петрик підкреслив, що оновлення змісту освіти, професійна підготовка і перепідготовка педагогів, запровадження різних форм здобуття освіти, осучаснення матеріально-технічної бази, тісний зв’язок із ринком праці, співпраця із роботодавцями та батьківською громадськістю, забезпечення безперешкодного доступу до якісної освіти сприятиме перетворенню української системи освіти в конкурентоспроможну галузь європейського рівня.

 

Переглядів: 173 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz