БЦ Профспілка освіти
Четвер, 25.04.2024, 12:49
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2017 » Вересень » 2 » Перший дзвоник та відкриття меморіальної дошки на честь генерал-полковника Г. Воробйова в БЗШ № 7 імені генерал-полковника Г. Воробйова
Перший дзвоник та відкриття меморіальної дошки на честь генерал-полковника Г. Воробйова в БЗШ № 7 імені генерал-полковника Г. Воробйова
12:40

   1 вересня у Білоцерківській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Білоцерківської міської ради Київської області імені генерала-полковника Геннадія Воробйова відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки генералу-полковнику Геннадію Воробйову, який навчався в цій школі протягом 1970-1978 років.

   Під час заходу міський голова Геннадій Дикий зачитав рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22 серпня 2017 року «Про увіковічення пам’яті генерал-полковника Геннадія Воробйова», яким передбачено яким передбачено встановлення меморіальної дошки на фасаді Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова Білоцерківської міської ради Київської області на честь генерал-полковника Воробйова Геннадія Петровича.

   До присутніх також звернувся головний інспектор Міністерства оборони України генерал-лейтенант Руслан Хомчак. За дорученням міністра оборони України, генерала армії Степана Полторака він висловив вдячність батькам, вчителям, які навчали Геннадія Воробйова, командирам, які супроводжували і допомагали йому під час служби, всім друзям та членам родини.

Руслан Хомчак вручив подяку адміністрації школи в особі директора Наталії Шуліпи, педагогічному та учнівському колективам Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова – за вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молоді, утвердження любові до Батьківщини, виховання громадянина-патріота України, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України, як з історичного минулого, так і тих захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією та з нагоди присвоєння імені генерала-полковника Геннадія Воробйова.

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-полковник Ігор Колесник, звертаючись до присутніх, від імені начальника Генерального штабу, головнокомандувача Збройних Сил України, генерала армії України Віктора Муженка висловив вдячність Геннадію Дикому та всьому депутатському корпусу за прийняте рішення та вручив міському голові відповідну подяку.

Генерал армії України Олександр Кузьмук також сказав слова вдячності педагогічному колективу, учням школі, 72-й окремій механізованій бригаді, міському голові Геннадію Дикому на виконавчому комітету за присвоєння імені школи генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Директор школи Наталія Шуліпа наголосила, що Геннадій Воробйов є прикладом для багатьох прийдешніх поколінь, і меморіальна дошка – буде тому підтвердженням.

Батько Геннадія Воробйова Петро Миколайович, виступаючи перед присутніми, сказав, що попри великі заслуги та значні здобутки його син завжди називав себе солдатом. Виcловив вдячність колективу школи за надані знання, міській владі – за прийняте рішення щодо присвоєння звання школи та встановлення меморіальної дошки, військовим наставникам та друзям – за підтримку.

 

Для довідки

Геннадій Петрович Воробйов народився 25 червня 1961 року в місті Ахалкалакі (Грузія) у родині військовослужбовців. У 1978 році він закінчив 10 класів Білоцерківської середньої школи №7 та вступив до Київського вищого загальновійськового командного училища. У 1993 році закінчив Військову академію ім. М.Фрунзе.

Військову кар’єру розпочав із командира взводу та пройшов всі посади до першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Учасник бойових дій, кандидат історичних наук.

У 2009-2014 рр. обіймав посаду командувача Сухопутних військ Збройних Сил України. З початком агресії проти України генерал-полковник Воробйов брав участь у розробці багатьох військових операцій. Під час проведення антитерористичної операції на сході України у 2014 році займав посаду першого заступника керівника антитерористичного центру при Службі безпеки України – керівника АТО на території Донецької та Луганської областей.

За сумлінну та бездоганну службу генерал-полковник Геннадій Воробйов удостоєний звання Лицаря орденів Богдана Хмельницького всіх ступенів, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, багатьма медалями та відзнаками Міністерства оборони України та інших силових структур держави.

Геннадій Воробйов мав позивний «Вільний», завжди займав активну громадянську позицію, докладав великих зусиль для розвитку Збройних Сил України та підготовки висококваліфікованих офіцерських кадрів. Останні місяці свого життя генерал-полковник Воробйов передавав бойовий досвід наступному поколінню військових, керуючи Національним університетом оборони ім.Івана Черняховського.

Зупинилося серце Геннадія Петровича на робочому місці 11 лютого 2017 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 477 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz