БЦ Профспілка освіти
Субота, 27.04.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2013 » Серпень » 28 » Підсумкова Колегія МОН: навчальні заклади до роботи готові
Підсумкова Колегія МОН: навчальні заклади до роботи готові
13:03



     27 серпня 2013 року під головуванням Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника відбулося засідання підсумкової Колегії профільного міністерства. Тема обговорення – «Стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та впровадження державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти».
     Участь у заході взяли члени колегії, керівництво Профспілки працівників освіти і науки України та її організаційних ланок, представники МОНУ, делегації від регіональних органів управління освітою, вчителі-методисти, науковці, педагогічні працівники.

    Із доповіддю про готовність до нового навчального року виступив Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. У аналітичному зрізі очільник міністерства зупинився на ключових аспектах діяльності щодо впровадження нових стандартів освіти. Зокрема, було зроблено акценти на міжнародному досвіді оцінювання учнів, роботі методичної служби, соціально-емоційній складовій реформування освіти, інновацій у базовій школі, новітніх методах навчання, створення комп’ютерних комплексів тощо. 
     До обговорення долучилися представники від областей, учителі-практики, керівники управлінь освіти. Кожен бажаючий мав змогу висвітлити актуальні питання середньої освіти свого регіону.
   Питання соціально-економічних стандартів у своїй доповіді підняв Голова Профспілки Георгій Труханов. Він, зокрема, зазначив, що передбачені в Державному бюджеті 2013 року обсяги видатків на освіту є недостатніми для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати в установлених законодавством розмірах. 
     «За оперативними даними організаційних ланок Профспілки додаткова потреба місцевих бюджетів становить близько 5,3 мільярдів гривень, з них 2,9 – на заробітну плату освітян», – наголосив Георгій Федорович. 
    Також було сказано, що розрив між мінімальною зарплатою та посадовим окладом працівника першого тарифного розряду на сьогодні складає 295 гривень, а середній розмір посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників станом на червень поточного року складає лише 45% від законодавчо встановленого рівня. Тобто, питання подальшого підвищення в поточному році розміру базового посадового окладу ЄТС залишається не вирішеним. 
    Очільник Профспілки висловив сподівання на розуміння міністерствами фінансів, соціальної політики, економічного розвитку та Урядом значимості піднятих проблем і передбачення необхідних видатків на наступний рік для забезпечення нормального перебігу навчально-виховного процесу, дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників та студентської молоді.
    Загалом, у ході засідання було вирішено доопрацювати проект рішення колегії, внести пропозиції виступаючих та донести до відома громадськості.

За матеріалами прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України
 









Переглядів: 489 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz