Вівторок, 23.04.2024, 13:03

Головна » 2016 » Травень » 20 » Підведено підсумки Тижня охорони праці в дошкільних навчальних закладах міста
Підведено підсумки Тижня охорони праці в дошкільних навчальних закладах міста

З 22 по 28 квітня 2016 року в закладах освіти міста проведено Тиждень охорони праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз Дня охорони праці у 2016 році – «Стрес на робочому місці: колективний виклик».  Для проведення Тижня охорони праці було створено оргкомітет, який розробив план заходів та рекомендації щодо проведення тижня охорони праці: Наказ управління освіти і науки, рішення президії міської організації Профспілки, Звернення оргкомітету, Програма Тижня охорони праці, макет Програми «круглого столу» в закладі освіти, методичний матеріал «Тиждень охорони праці, як складова системи роботи з охорони праці, в закладах освіти міста», мультимедійна презентація Тижня охорони праці, методичні рекомендації ЦППСіВР УОН «Антистресові правила життя і поведінки для вчителя».

В дошкільних навчальних закладах  проведені заходи:

Протягом тижня перевірено в установах та закладах освіти міста дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідних інструкцій, ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності з учнями, працівниками, журналу адміністративно-громадського контролю, проведення атестації робочих місць та виконання положень розділу з охорони праці колективного договору.

Результатом адміністративно-громадського контролю стало неформальне обговорення цих питань на засіданні оргкомітету  за участю соціальних партнерів.

Проведено засідання ради профспілки у форматі «круглого столу», на який були запрошені страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань у м. Біла Церква та районі Березовський Олександр Петрович, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Петрик Юрій Федорович, завідувач Центру практичної психології соціальної та виховної роботи Корнієнко Людмила Володимирівна, методист ЦППСіВР   Федорченко Наталія Миколаївна.

У сучасних економічних, політичних і соціальних умовах, що склалися в Україні, важливо під час планування своєї господарської діяльності враховувати наслідки стресів, від яких страждають працівники, отриманих на робочому місці та за межами підприємства.

Захистити і зміцнити здоров’я, добробут і продуктивність як всього колективу, так і кожного окремого працівника неможливо без розуміння природи стресу і механізмів його впливу на людей та підприємство, а також без добре спланованої програми, яка пом’якшить його згубні наслідки і, що більш важливо, попередить їх.

Робоче місце одночасно є значним осередком психосоціальних ризиків і ідеальним місцем для їх усунення.

Вчасне розпізнання залежності стану працівника від стресу, який він отримав, може зберегти його життя або як мінімум здоров’я.

Стрес – це виклик не лише працівнику, але й усім, хто причетний до колективної праці. Управління стресом має стати основним пріоритетом як для роботодавців, так і для самих працівників.

Усвідомлюючи важливість порушеного питання, тривалу перспективу його вирішення, Організаційний комітет звертається до керівників і працівників установ та закладів освіти міста із закликом звернути увагу на необхідність проведення конкретних профілактичних заходів, спрямованих на запобігання стресів та їх потенційним наслідкам на робочому місці.

Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради

Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 463 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |