БЦ Профспілка освіти
Середа, 24.04.2024, 12:56
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2015 » Червень » 4 » Пряма мова – говорять учасники акції протесту
Пряма мова – говорять учасники акції протесту
14:10

 

Щоб захистити права людей праці та зупинити вал антисоціальних рішень та економічних ініціатив влади профспілки об’єднання України, які представляють понад 8 млн. членів вимушені вдатися до публічних акцій протесту та вступити у колективний трудовий спір на національному рівні з Урядом і об’єднаннями організацій роботодавців. 
Як уже повідомлялося, профспілки вийшли на другу акцію протесту проти порушення основних конституційних прав працівників.

 

Із виступів учасників акції

«Сьогодні тут під стіни Кабміну вийшли профспілки, що входять до Спільного представницького органу, аби разом підкріпити свої наміри активного захисту прав освітян, медиків, залізничників, працівників соціальної сфери, АПК тощо. 
Наші вимоги уже передано до Уряду, але, на поки ми не бачимо кроків назустріч своєму народу, працюючих людей, студентської молоді – майбутнього економіки країни. 
Ми, зокрема, вимагаємо перегляду розміру прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та прийняття Постанови Кабінету Міністрів України щодо збільшення посадового окладу працівників І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з метою відповідної компенсації їх інфляційного знецінення у 2014-2015 роках, а також відновлення санаторно-курортного лікування і оздоровлення дітей, студентів, працівників галузі, як ефективного засобу збереження трудового потенціалу нації!».

Сергій Романюк,
заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

«Влада, певне, забула про те, що саме ми, на своїх плечах привели їх до керівних посад в Уряді. Забула про народ, забула про учителів… 
У нас відібрали доплати і надбавки, їх як десь і виплачують, то по-різному, де п’ять, де десять відсотків, замість фіксованих двадцяти… 
Я вже не кажу про відпочинок дітей, які цього літа будуть оздоровлюватися максимум у пришкільних таборах – на асфальті. Адже санаторна система зараз уже не працює, і ні діти, ні дорослі не можуть підкріпити своє здоров’я санаторних закладах. Владо, почуйте нас, бо буде лихо!».

Віра Соколенко, 
голова Обухівської районної організації Профспілки, Київська область

 

 

 

 

«Конституція України має бути Біблією для урядовців, влади А її шматують кожного разу, коли виникають певні політичні забаганки. Це константа, де виписані усі наші права і гарантії…
Як можна було допустити, щоб пенсіонер стояв перед вибором чи сплатити за комунальні платежі чи купити собі ліки на мізерну пенсію. 
Якщо влада не піде профспілкам назустріч, вони будуть змушені оголосити загальнонаціональний страйк!».

Олександр Яцунь, голова Київської міської організації Профспілки

 

 

 

За матеріалами прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

Переглядів: 412 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz