БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 06:38
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2012 » Квітень » 13 » Про підсумки атестації
Про підсумки атестації
16:02
     НАКАЗ  Про підсумки атестації педагогічних працівників закладів освіти м. Білої Церкви в 2011/2012 навчальному році
 
  
 
 

     Закінчився атестаційний період для педагогічних працівників закладів освіти міста. 5 квітня відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії, на якому розглядалися результати педагогічної та методичної діяльності 233 педагогічних працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти Білої Церкви, які атестувалися комісією ІІ рівня.
     Атестація педагогічних працівників сьогодні стала звичним явищем освітянського життя. Її мета – активізація професійної та творчої діяльності педагогічних працівників, а також підвищення їх відповідальності за результати навчання й виховання. В нашому місті склалися свої підходи до атестаційного процесу, сформувався власний досвід, певна система організації та проведення атестації, яка передбачає чітку організаційну структуру управління, органічне поєднання атестації та внутрішньошкільного керівництва й контролю, чітку систему аналізу, статистичної обробки та підведення підсумків, хоча і проводилася вона за оновленою нормативно – правовою базою в цьому році. Нормативні документи, які регламентують проведення атестаційного процесу, передбачають забезпечення об’єктивної та компетентної оцінки фахової діяльності педагогів.
     За наслідками атестації 51 педагогу присвоєна вища кваліфікаційна категорія, 33 учителям – педагогічне звання «старший учитель», ще 17 – «учитель - методист». 38 педагогічних працівників проатестовані на відповідність званню «учитель - методист», 25 – на відповідність званню «старший учитель». На думку членів атестаційної комісії, всі педагогічні працівники, які атестувалися через комісію ІІ рівня, відзначалися високою активністю та результативністю методичної діяльності, фаховою та педагогічною майстерністю. Їх авторські доробки узагальнюються та поширюються не лише на обласному, але й на Всеукраїнському рівні через мережу Інтернет. Наші педагоги є авторами електронних навчально – методичних комплексів, посібників, програм, схвалених науково – методичною радою Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, значної кількості уроків та заходів, розміщених на сайті КОІПОПК «Мій кращий урок». Численна когорта педагогів Білої Церкви ділиться власним педагогічним досвідом через публікації у Всеукраїнських фахових виданнях.
     Педагоги ж, які атестувалися атестаційною комісією управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, незважаючи на високі вимоги до їх роботи, були задоволені об’єктивністю та неупередженістю атестаційної комісії, прозорістю атестаційного процесу, доброзичливим ставленням членів атестаційної комісії та комфортною психологічною атмосферою, яка панувала на підсумковому засіданні. Результати атестації узагальнені в наказі управління освіти і науки «Про підсумки атестації педагогічних працівників закладів освіти міста в 2011/12 навчальному році» від 05.04.2012 № 62. Вітаємо педагогів із присвоєними педагогічними категоріями та педагогічними званнями і зичимо подальших творчих злетів і професійних успіхів!
     Атестацію педагогічних кадрів можна розглядати як складник діяльності педагогічного колективу і як одну з основних проблем у системі управлінської діяльності, адже атестація – це не тільки стимулювання творчості, ініціативи учителів, але й високий рівень науково організованого керівництва, вміння втілювати перспективні педагогічні ідеї та досвід, а творчо працюючий директор та заступники організовують навколо себе простір для зростання майстерності вчителя, яка пропорційно відображається на результативності роботи закладу.
     Бажаємо усім натхнення на нові звершення!
 
 
Переглядів: 1476 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz