БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 07:40
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2010 » Вересень » 2 » Про внесення змін до Положення про позашкільний навчальний заклад
Про внесення змін до Положення про позашкільний навчальний заклад
15:59
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
 
ПОСТАНОВА
 
від 27 серпня 2010 р.                             № 769                                                 Київ
 
Про внесення змін до Положення
про позашкільний навчальний заклад
 
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Внести до Положення про позашкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2001 р. № 433 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 20, ст. 847; 2008 р., № 88, ст. 2954), зміни, що додаються.
2. Міністерству культури і туризму розробити та подати на розгляд Кабінетові Міністрів України проект порядку встановлення розміру плати за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання).
 
Прем’єр-міністр України М. АЗАРОВ
Інд.28
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 серпня 2010 р. № 769
 
ЗМІНИ,
що вносяться до Положення про позашкільний навчальний заклад
1. У пункті 13: після абзацу першого доповнити пункт новими абзацами такого змісту: "Гурток — це об’єднання вихованців, учнів і слухачів відповідно до їх нахилів, здібностей, інтересів до конкретного виду діяльності з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров’я. Група — це складова гуртка, відділу, відділення або іншого творчого об’єднання одного профілю. Секція — це об’єднання вихованців, учнів і слухачів для проведення дослідницької, пошукової та експериментальної роботи з різних проблем науки, техніки, мистецтва, а також за спортивно-технічним, туристсько-краєзнавчим або іншим напрямом діяльності. Студія — це об’єднання вихованців, учнів і слухачів з різних видів або жанрів мистецтва: музичного, вокально-хорового, театрального, хореографічного, фольклорного, фольклорно-етнографічного, акторського, образотворчого, декоративно-ужиткового, кіно-, відео-, фотоаматорського, літературно-творчого, композиторського.”. У зв’язку з цим абзаци другий — третій вважати відповідно абзацами шостим — сьомим; абзац шостий викласти в такій редакції: "Порядок наповнюваності груп у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) визначається типовими навчальними планами, затвердженими МКТ.”.
 
2. У пункті 22: абзац другий викласти в такій редакції: "У позашкільному навчальному закладі можуть функціонувати методичні об’єднання, відділи, відділення, що охоплюють учасників навчально-виховного процесу та спеціалістів певного професійного спрямування.”; після абзацу другого доповнити пункт новими абзацами такого змісту: "Методичні об’єднання створюються у позашкільному навчальному закладі для координації науково-методичної, організаційної та практичної діяльності закладу з питань здобуття вихованцями, учнями, слухачами позашкільної освіти за різними напрямами. Відділи створюються у позашкільному навчальному закладі за наявності груп одного або кількох споріднених напрямів. Відділення створюються у позашкільному навчальному закладі за видами гуртків, секцій та інших творчих об’єднань або за напрямами позашкільної освіти.”. У зв’язку з цим абзаци третій — п’ятий вважати відповідно абзацами шостим — восьмим.
 
3. Пункт 24 викласти в такій редакції: "24. Випускникам позашкільних навчальних закладів, які в установленому порядку склали кваліфікаційні іспити, видаються відповідні документи про позашкільну освіту в порядку, встановленому МОН. Зразки документів про позашкільну освіту затверджуються Кабінетом Міністрів України. Виготовлення документів про позашкільну освіту для державних і комунальних позашкільних навчальних закладів здійснюється відповідно за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Виготовлення документів про позашкільну освіту для приватних позашкільних навчальних закладів здійснюється за рахунок коштів засновників (власників).”.
 
4. У пункті 31: абзац другий викласти в такій редакції: "Перерозподіл педагогічного навантаження протягом навчального року можливий у разі зміни кількості годин за окремими навчальними програмами, що передбачається навчальним планом, у разі вибуття або зарахування вихованців, учнів, слухачів позашкільного навчального закладу, початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (школи естетичного виховання) протягом навчального року або за письмовою згодою педагогічного працівника, а також тренера-викладача з додержанням законодавства про працю.”; доповнити пункт абзацом такого змісту: "Перерозподіл педагогічного навантаження в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) у зв’язку з вибуттям або зарахуванням учнів протягом навчального року здійснюється керівником позашкільного навчального закладу.”.
 
5. Абзац восьмий пункту 45 викласти в такій редакції: "Для проведення навчально-виховної, навчально-тренувальної та спортивної роботи позашкільним навчальним закладам надаються в користування (оренду) спортивні об’єкти, культурні, оздоровчі та інші заклади безоплатно або на пільгових умовах. Порядок надання зазначених об’єктів у користування (оренду) визначається відповідними місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до законодавства.”.
Переглядів: 834 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz