БЦ Профспілка освіти
Вівторок, 23.04.2024, 18:43
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2014 » Травень » 5 » Про зустріч профактиву Київської області з головою облдержадміністрації
Про зустріч профактиву Київської області з головою облдержадміністрації
18:14

Напередодні травневих свят у приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулася зустріч членів президії Київської облпрофради, профспілкового активу області з головою Київської обласної державної адміністрації Шандрою Володимиром Миколайовичем.

      У зустрічі взяли  участь керівники обласних організацій галузевих профспілок – Осіпов  Ю.О., Бойко Л.П., Бондарчук Г.Д., Харченко Л.І., Мороз О.С., Макаревич В.І., Глушаниця Н.С., Приймаченко М.І., Максименко Л.П., Лебедєв В.О., Цикалюк  А.Д., Початовський О.І., Карнатова Г.В., Кисіль В.П., Білоус Л.В., Завадський В.А., а також керівники координаційних рад – Артемчук А.В., Іщенко В.П.,  Кузьменко Г.С., Стеценко В.С.

    На зустріч були запрошені працівники ОДА, Київської облпрофради, представники профспілкової преси.

    З інформацією про роботу Київської обласної ради профспілок в сучасних умовах виступив голова Київської облпрофради Кононенко В.Ф.

    У своєму виступі, зокрема, Валентин Федорович зазначив, що у вирішенні гострих соціальних питань в області ключову роль відіграє соціальний діалог, правовим актом якого є Угода між Київською обласною адміністрацією, Спільним представницьким органом об’єднань, організацій роботодавців та Київською обласною радою профспілок.

    Наголосив на тому, що завдяки спільним  діям профспілок та адміністрації вирішуються питання недопущення заборгованості по заробітній платі,  зберігається здоровий психологічний клімат в трудових колективах, рівень середньої заробітної плати є одним із кращих серед областей України і складає 3642 грн.

    Валентин Федорович розказав про структуру обласної ради профспілок, її кількісний та якісний склад, рівень охоплення профспілковим членством (95,1%) від загальної кількості працюючих.

     За  ініціативою профспілок  станом на 01.01.14 р. в області  підписано 2921 колективний договір, яким охоплено 197973 особи, що складає 97% усієї чисельності працюючих, де є  профспілковий вплив.

     Основні зусилля  профспілкових організацій спрямовані на  вирішення  планово-економічних завдань підприємств, організацій та установ області.

    Разом з тим, В.Ф.Кононенко зазначив,  що  профспілки  - наймасовіша громадська організація, велика сила, яка здатна нейтралізувати негативні явища, що можуть виникати в трудовому середовищі.

    Однак,  з появою в області олігархів, подекуди  вживаються заходи щодо недопущення створення нових профспілкових організацій на місцях.  Це прикре явище. Хотілось би, щоб при зміні керівництва на місцях,  враховувалась думка громадськості про необхідність створення профспілкових організацій, їх підтримку.

    Наголосив, зокрема, на необхідності збільшення виділення коштів на заходи з охорони праці, подальшу діяльність Тристоронньої соціально-економічної ради в області, відслідковуванні заборгованості із заробітної плати в малочисельних трудових колективах.

    Висловив готовність профспілкової сторони до конструктивної співпраці та взаємодії.

    У своєму виступі Шандра Володимир Миколайович наголосив на необхідності  профспілок, сказав про вагому роль  профспілок у вирішенні  соціально-економічних питань, зокрема, у розв’язанні питань із заборгованістю по заробітній платі. Підтримав необхідність соціального партнерства  між профспілковою стороною, адміністрацією  області  та стороною роботодавців.

    Особливе значення у виступі приділив питанням виборів, що наближаються.  «Дуже важливо, щоб вибори відбулися і не були зірвані, щоб їх визнав світ», - сказав Шандра В.М.

    Після виступу Шандри В.М.  виступили керівники обласних організацій профспілок:

-     Осіпов Ю.О. -  голова профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства;

-        Завадський В.А.-  голова профспілки працівників соціальної сфери;

-       Бойко Л.П. – голова профспілки працівників агропромислового комплексу;

-       Цикалюк А.Д. – голова профспілки працівників освіти та науки;

-       Глушаниця Н.С. -  голова профспілки працівників культури:

-      Лебедєв В.О. -  голова профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення;

-      Бондарчук Г.Д. -  голова профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів;

-       Приймаченко М.І. -  голова профспілки працівників споживчої кооперації;

-        Початовський О.І. – голова профспілки працівників охорони здоров’я;

-      Кисіль В.П. – голова профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості.

    У своїх виступах голови обласних організацій профспілок говорили про  проблемні питання у своїх галузях, які потребують термінового вирішення, вносили пропозиції щодо подальшої спільної роботи.

    Багатьом  відразу після виступу надавалися відповіді головою ОДА Шандрою В.М.

     У заключному слові Шандра В.М. висловив своє задоволення проведеною зустріччю і запропонував профспілковому активу області зустрічатися  з керівництвом ОДА регулярно, активно працювати за напрямками роботи з департаментами ОДА.

    Зазначив, що у ході зустрічі ведеться стенограма, всі «точечні» питання будуть вирішуватися, на всі зауваження буде відреаговано, роботу Тристоронньої  соціально-економічної ради буде відновлено. 

 

За  матеріалами  Київської  обласної  ради  профспілок

Переглядів: 447 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz