БЦ Профспілка освіти
Субота, 20.04.2024, 11:16
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2015 » Травень » 14 » Професійні спілки розпочинають публічну компанію захисту працюючих пенсіонерів
Професійні спілки розпочинають публічну компанію захисту працюючих пенсіонерів
11:42

У зв’язку з тим, що Верховна Рада прийняла закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» (від 2 березня 2015 року №213-VIII), яким з 1 квітня 2015 р. примусово вилучається 15% пенсій у працюючих пенсіонерів, ФПУ кваліфікує це як протиправне вилучення приватної власності громадян і грубе порушення їх конституційних прав.

На сьогодні в Україні налічується понад 2,5 млн. працюючих пенсіонерів, тому дія цього закону погіршує матеріальне становище кожного з них.

Федерація профспілок України вже звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Лутковської В.В. щодо задіяння її повноважень для поновлення порушених прав працюючих пенсіонерів. Зараз 49 народних депутатів України звернулися до Конституційного суду щодо відповідності зазначеного Закону Конституції України і це подання знаходиться на розгляді в колегії суддів.

Коментує заступник Голови ФПУ Сергій Українець:

- Беручі до уваги, що за квітень і за травень люди вже не отримали належних їм пенсій у призначених раніше розмірах, - при тому, що право на пенсію у них лишилося, розмір пенсій не змінився, і не відомо чому раптом законодавець вирішив не виплачувати пенсіонерам часину пенсії, ФПУ закликала профспілкові організації, членів профспілок направити свої звернення до КС з метою прискорення розгляду згаданого подання народних депутатів і визнання неконституційності цього правового акту.

Лист ФПУ додається https://drive.google.com/file/d/0B1nEEmCNV9_QMHUtb3c5clczRDQ/view?usp=sharing

Також ФПУ пропонує працюючим пенсіонерам, права яких порушено, направити заяви до районних відділень Пенсійного фонду України і після отримання відмови у поновленні їх прав готувати заяви до суду з проханням визнати неправомірними дії відповідних управлінь Пенсійного фонду і скасувати ці рішення. І вже після цього у встановленому порядку зобов’язати управління Пенсійного фонду у районах з 1 квітня ц.р. поновити виплату пенсій у належному розмірі.

- Ми очікуємо, що профспілкові організації на місцях: обласні, галузеві нададуть правову підтримку членам профспілок у судах і забезпечать необхідне юридичне супроводження, - зазначив заступник Голови ФПУ, - тобто усі понад 160 правових інспекторів профспілок мають бути залучені до цієї роботи.

Для надання правової допомоги членам профспілок, чиї права порушено даним Законом, Федерацією профспілок України підготовлено зразки звернення до управління Пенсійного фонду України про роз’яснення причин зменшення розміру виплачуваної пенсії та відповідної адміністративної позовної заяви до суду

 

 

За матеріалами ІАЦ

 

Переглядів: 440 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz