БЦ Профспілка освіти
Четвер, 18.04.2024, 13:17
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Проведено Тиждень охорони праці
Проведено Тиждень охорони праці
12:38

Традиційно в кінці квітня в закладах та установах освіти Білої Церкви проводяться заходи до Всесвітнього дня охорони праці.

Щорічний Тиждень охорони праці стартував 22 квітня. У цьому році за рекомендацією Міжнародної організації праці він пройшов під девізом «Приєднуйся до формування превентивної культури охорони праці». Саме ця тема й була запропонована для обговорення на класних годинах з учнями та з усіма учасниками навчально-виховного процесу  до Всесвітнього для охорони праці.

Для проведення Тижня охорони праці було створено оргкомітет, який розробив план заходів Тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності в установах і закладах освіти міста. Всі заплановані заходи виконано.

Адміністраціям та головам ПК на засіданні ради Профспілки роздано рекомендації та план заходів щодо проведення Тижня охорони праці.

Протягом тижня перевірено дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідних інструкцій, ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності з учнями, працівниками, журналу адміністративно-громадського контролю, проведення атестації робочих місць та виконання положень розділу з охорони праці колективного договору.

В рамках тижня організовані зустрічі з працівниками служб охорони праці та фонду соціального страхування.

Кабінетом охорони праці управління освіти і науки Білоцерківської міської ради відповідно до запиту адміністрацій, трудових колективів закладів освіти надавались консультації, розроблені методичні рекомендації керівникам закладів та відповідальним  особам за охорону праці, оновлено матеріали для практичного використання в управлінській діяльності.

Також головами профспілкових комітетів закладів освіти під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності проведено рейд-перевірку з виконання учнями вимог безпеки життєдіяльності. У ході рейду-перевірки виявлено, що під час навчальних занять у спортивній залі та майстернях перед початком уроків учителі проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання учнями під час навчально-виховного процесу, проведено перевірку спеціальних кабінетів, споруд, котелень. Результатом адміністративно-громадського контролю стали акти та неформальне обговорення цих питань на засіданнях профкомів за участю соціальних партнерів або спільні тематичні наради з плануванням подальших заходів з питань покращення цієї роботи.

Під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності проведено:

  • творчий конкурс для учнів на найкращий твір з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності;
  • конкурс для учнів та учителів на найкращий плакат з охорони праці та безпеки життєдіяльності;
  • вікторину для учнів початкових класів з теми «Бережи своє здоров'я», провела голова профспілкового комітету БЗШ І-ІІІ ст. № 20 Куницька Надія Михайлівна;
  • практичне заняття «Допоможи другу» для учнів 5-8 класів на знання правил надання першої допомоги при нещасному випадку;
  • профспілковий урок з теми «Охорона праці неповнолітніх», провела голова комісії з охорони праці БЗШ І-ІІІ ступенів № 20  Гончар Тамара Борисівна, вчитель історії та правознавства;
  • навчальну гру «Найкращий знавець правил пожежної безпеки».

Згідно плану роботи 28 квітня в БЗШ І-ІІІ ст. № 20 було проведено спільне засідання адміністрації та профспілкового комітету з порядком денним: про підведення підсумків тижня охорони праці. У заході взяли участь начальник управління освіти і науки Петрик Ю.Ф.  та голова міської організації Профспілки Чепурченко В.П. 

Мета заходів – привернення уваги до здоров’я учасників навчально-виховного процесу, створення безпечних умов праці та виконання Закону України «Про охорону праці», в основному досягнута.

 

 

Переглядів: 686 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz