Субота, 20.04.2024, 04:42

Головна » 2010 » Червень » 2 » Разом – сильніші!
Разом – сильніші!
  28-30 травня у Варшаві під лозунгом «Разом сильніші» відбувся 7-й конгрес Всепольського порозуміння профспілок (ВППП). У конгресі взяло участь 307 делегатів, у тому числі 87 жінок, які представляли 82 членські організації ВППП, об’єднані у 9 галузей. Найбільше представництво – 82 делегати мали галузі «Гірництво, хімія і енергетика» - 82 делегати, та «Освіта і наука» - 42 делегати. Під час урочистого відкриття керівник Державної інспекції праці Тадеуш Ян Заяц нагородив ВППП медаллю за заслуги в сфері охорони праці. З привітаннями до делегатів та гостей конгресу звернулися один із засновників та перший голова Всепольського порозуміння профспілок Альфред Мьодовіч, Генеральний секретар ЄКП Джон Монкс, заступник голови групи трудящих Європейського економічно-соціального комітету Геогіс Дассіс, директор представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Польщі Кнут Детлефсен, Віце Прем’єр-міністр, міністр економіки, голова тристоронньої комісії із соціально-економічних питань, кандидат у Президенти Польщі Вальдемар Павлак, голова Союзу лівих демократів, кандидат у Президенти Польщі Гжегош Наперальський, віце-президент незалежної самоврядної профспілки «Солідарність» Мацей Янковський, голова Форуму профспілок Польщі Вєслав Северський.
Конгрес заслухав звіт Голови ВППП Яна Гуза про діяльність в 2006-2009 році, прийняв Програму дій на 2010-2014 роки та резолюції, затвердив зміни до статуту ВППП. Делегати конгресу переобрали Яна Гуза головою ВППП на наступний термін.
У рамках конгресу відбулися два семінари, у яких мали змогу взяти участь усі делегати та гості - "Європейські моделі профспілкового руху та польський приклад” та "Трудове законодавство: у пошуках балансу між безпекою та гнучкістю”. Під час першого семінару були представлені моделі організації діяльності профспілок Іспанії, Скандинавії, Великобританії та Польщі. Учасники дискусії зокрема висвітлили чотири основних моменти – мотивація молоді, відносини з роботодавцями на рівні підприємства та соціальний діалог на національному рівні, організація робітників у ТНК. У другому семінарі участь взяли представники соціальних партнерів: Міністр праці та соціальної політики Польщі Іоланта Федак, експерт об'єднання приватних роботодавців "Левіатан” Яцек Месіна. Значний внесок в обговорення обох тем зробили науковці – професор Варшавської школи економіки Юліуш Гардавський та професор Університету Варшави Людвіг Флорек.
У роботі 7-го конгресу ВППП взяла участь делегація ФПУ на чолі з заступником Голови ФПУ Г.В.Осовим. Відбулася низка зустрічей представників ФПУ з колегами з міжнародних і національних профспілкових організацій, зокрема з Росії, Білорусі, Болгарії, Азербайджану, Німеччини, Фінляндії, Іспанії, Швеції, Великобританії та інших країн.

Департамент міжнародної роботи
Переглядів: 562 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |