БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 19.04.2024, 03:24
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2019 » Серпень » 29 » «Розвиток системи освіти Білої Церкви в умовах реалізації національної освітньої реформи: результати, виклики, перспективи»
«Розвиток системи освіти Білої Церкви в умовах реалізації національної освітньої реформи: результати, виклики, перспективи»
12:44

Провідною думкою та назвою традиційного освітянського форуму, який цьогоріч відбувся 28 серпня 2019 року за ініціативи управління освіти і науки Біло­цер­ків­ської міської ради та підтримки міської влади в приміщенні кінотеатру імені О.П.Довженка, став розвиток освітньої галузі Білої Церкви в умовах реалізації національної реформи освіти.

У заході взяли участь близько 500 педа­го­гічних працівників закладів дошкільної, загальної середньо та поза­шкільної освіти комунальної та приватної форми власності, установ освіти та підприємств, пред­ставників батьківської громад­ськості міста і засобів масової інформації. З вітальним словом до освітян міста звернулися виконуючий обов’язки міського голови,секретар міської ради Вадим Кошель та заступник міського голови Катерина Литвиненко.

Розпочав серпневий освітянський форум начальник управління освіти і науки Біло­цер­ків­сь­кої міської ради Юрій Петрик, який у своєму виступі підкреслив, що місією освітньої галузі Білої Церкви незмінно є виховання здорової, щасливої й успішної дитини та створення комфортних умов праці і професійного розвитку для висококваліфікованих педагогів, шанованих громадою і владою.

Аналізуючи результати роботи закладів освіти Білої Церкви протягом уже минулого 2018/2019 навчальному році, Петрик Ю. висловив глибокі слова вдячності педагогічним і непедагогічним працівникам галузі за їхню самовіддану та високопрофесійну працю в складних умовах реформування системи освіти.

Начальник управління освіти і науки наголосив на високих результатах участі школярів у Всеукраїнських олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт малої академії наук України та інших інтелектуальних, творчих і спортивних змаганнях і турнірах; досить успішні результати ЗНО-2019 випускників 11-х класів, показник яких є вищим за середньообласний та український; розвиток системи інклюзивного навчанням дітей з особливими освітніми потребами дошкільного і шкільного віку; фахову майстерність і високий профе­сіоналізм педагогічної когорти Білої Церкви; ефективність функціонування міської моделі національно-патріотичного виховання; актуальність і важливість профорієнтаційної роботи з дітьми та молоддю; збереження життя і здоров'я дітей; активізації роботи психологічної служби в напрямі запобігання булінгу та шкідливим звичкам тощо.

Окремо під час освітянського форуму було акцентовано увагу на важливості й перспективності роботи інклюзивно-ресурсного центру, пошуку альтернативних форм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, забезпеченні відкритості й прозорості діяльності закладів освіти, підготовці до майбутньої сертифікації вчителів та необхідності реорганізації мережі закладів загальної середньої освіти міста в напрямі формування мережі академічних ліцеїв як школи ІІІ ступеня.

П’ятий рік поспіль управ­лін­ням освіти і нау­ки спільно з Асоціацією батьківської громадськості та Мі­сь­кою радою уч­нів­ських депутатів ініціює проведення благодійної акції «Діти Білої Церкви – дітям По­пасної», адже малечі Попаснянського району Луганської області не­обхідні до 1 вересня канц­­товари, спортивний інвентар і кни­ги для шкільних бібліотек.

Чудовий вокальний подарунок освітянам презентувала Вероніка Морська, переможниця шоу «Україна має талант», фіналістка конкурсу «Голос. Діти» та низки різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

По завершенню форуму було схвалено низку рекомендацій, які будуть дороговказом для освітян міста у 2019/2020 навчальному році. Насамкінець відбулося нагородження педагогіч­них працівників міста за вагомі здобут­ки в професійній діяльності почесними грамотами вико­навчого комітету Білоцерківської міської ради, управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та міської організації Профспілки працівників освіти і науки.

Підбиваючи підсумки форуму, начальник управління освіти і науки Ю. Петрик підкреслив, що національна реформа фактично торкнулися змінами кожної сфери освіти, щоб створити єдину систему навчання впродовж життя. Саме оновлення змісту освіти, професійну підготовку і перепідготовку педагогів, запровадженням різних форм здобуття освіти, осучаснення матеріально-технічної бази, тісний зв’язок із ринком праці, співпрацю з роботодавцями та батьківської громадськістю, забезпечення вільного доступу до якісної освіти сприятиме перетворенню української системи освіти в конкурентоспроможну галузь європейського рівня.

 

Переглядів: 295 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz