БЦ Профспілка освіти
Четвер, 28.03.2024, 22:10
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2011 » Червень » 21 » Семінар профспілкового активу
Семінар профспілкового активу
14:36
 
     З 7 по 11 червня 2011 року відбувся спільний семінар профспілкового активу галузевої профспілки Київської та Івано-Франківської областей на тему: «Шляхи удосконалення роботи профспілкових організацій, їх виборних органів на виконання рішень VII З’їзду Профспілки працівників освіти і науки України».
     З вітальним словом до учасників семінару звернулись голова Івано-Франківського обкому профспілки працівників освіти і науки України Мирослав Габорак, голова Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Цикалюк.
     В перший день семінару учасники ознайомились з роботою профспілкового комітету та адміністрації Нижньовербізької ЗОШ І-ІІІ ступенів (очолює заклад директор Максим’юк Микола Васильович, головою профспілкового комітету є учитель Стефурак Лариса Федорівна) та ДНЗ (загального типу) «Веселка» (завідувач – Тимошишин Богдана Дмитрівна) Коломийської районної ради Івано-Франківської області. Завдяки їхній злагодженій роботі колектив школи – єдина команда вчителів-однодумців об’єднаних спільною метою: працювати на благо дітей.
     В другий день семінару місцем спільної зустрічі була Поляницька ЗОШ І-ІІ ступенів Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, де адміністрація та профспілковий комітет створюють сприятливі умови для професійної діяльності педагогів. З цією метою обладнані сучасні кабінети, кімната відпочинку, учительська кімната. Усі працівники мають можливість займатися фізкультурою у вільний час у спортивній залі та басейні, що дає змогу поліпшити самопочуття.
     Підсумком семінару стала спільна нарада голів міських та районних комітетів і рад Івано-Франківської та Київської обласних організацій профспілки працівників освіти і науки України на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти головного управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації. Були розглянуті питання організаційної, правової роботи, виплата відпускних та оздоровчих.
     В роботі семінару взяв участь перший заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Іван Васильович Будзак. Який надав вичерпану інформацію про діяльність обласного управління освіти і науки, про перспективи галузі освіти та відповів на численні запитання.
     Варто визнати, що саме в Івано-Франківській області порозуміння, тісна співпраця та консолідація зусиль сприяють захисту професійних і соціальних прав та інтересів працівників галузі. В області багато зроблено для того, щоб об’єднати зусилля профспілок та влади для недопущення соціальної напруги в суспільстві.
     На семінарі було прийняте рішення зосередити зусилля на роботі в первинних профспілкових організаціях, трудових колективах, формувати та ростити профспілкового лідера, який буде вміти вести переговори в рамках соціального діалогу, метою якого і є справедливе суспільство. Були отримані рекомендації щодо порядку укладання колективних договорів в установах і закладах освіти.
     Якщо ж підвести підсумок навчання, то можна сказати, що саме таке ділове, насичене, цікаве практичне спілкування – шлях до відродження авторитету та створення сучасного іміджу профспілок в українському суспільстві, шлях до оновлення та впевненого крокування в майбутнє.
     Поєднуючи корисне і цікаве, учасники спільного семінару відвідали у м. Коломиї музей "Писанка”, народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського. Також були організовані екскурсії до гірськолижного комплексу "Буковель”, історичних місць Івано-Франківська.
 

Переглядів: 1416 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz