БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 07:00
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Соціалізація умов надання кредиту – основне питання телемосту МВФ – профспілки
Соціалізація умов надання кредиту – основне питання телемосту МВФ – профспілки
13:53
    
     Федерація профспілок України висловила рішучий протест проти намагання Міжнародного валютного фонду використати процес надання кредиту Україні для руйнування національної системи соціального захисту населення.
     Профспілки не заперечують проти фінансової підтримки економіки України. Проте аналіз умов, якими супроводжується кредитування, свідчить про те, що МВФ робить спробу втрутитися у внутрішню соціальну політику України, прагнучи ослабити систему соціального захисту, знизити рівень соціальних гарантій.
     Третього вересня ц. р. відбувся прямий телеміст між головним офісом МВФ у Вашингтоні (США), керівником місії МВФ в Україні Танасом Арванітісом за участю представників профспілок у м. Києві.  
     У роботі участь взяли заступники Голови Федерації профспілок України
С.Я. Українець, С.М. Кондрюк, керівник департаменту з питань соціального захисту ФПУ  Г.З Голеусова, а також національний координатор Міжнародної організації праці в Україні В.І. Костриця.
 
 
     
     Спілкування тривало протягом двох годин. Обговорювалися найважливіші соціальні умови надання кредиту МВФ Україні і неприпустимість прийняття остаточних рішень без погодження з профспілками.
     Відео-конференції передували активні протестні дії ФПУ – пікетування НКРЕ, Представництва МВФ в Україні та зустріч Голови Федерації профспілок України В.Г. Хара з Прем’єр-міністром України М.Я. Азаровим.
     Представники ФПУ підкреслили, що МВФ, керуючись лише попередньо набутим досвідом, без урахування реальної соціально-економічної ситуації в Україні, наявних внутрішніх ресурсів, продовжує вносити рекомендації українському уряду, які не можуть бути сьогодні сприйняті в суспільстві та реалізовані державними інститутами.
     Підсумки роботи коментує заступник Голови ФПУ Сергій Якович Українець.
     – У ході зустрічі ми відзначили необхідність додатково діалогу, досягли принципових домовленостей проводити з МВФ перемови на тристоронній основі Уряд – МВФ – профспілки. Попереднє запрошення до співпраці уже надіслано до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова і буде надано постійному представнику МВФ в Україні Максу Ал’єру, який уповноважений головою місії МВФ здійснювати консультації в нашій країні.
     Це допоможе МВФ краще зрозуміти і вивчити наші проблеми. Європейський досвід проведення кредитування не можна застосовувати до національних економік не враховуючи повною мірою місцеві умови, зокрема, резерви економіки, адже ми маємо різний рівень життя, то ж і підходи мають бути інші.
     Для збалансування державного бюджету і Пенсійного фонду України необхідно розгорнути масштабну роботу по збору податків та пенсійних внесків за рахунок істотного збільшення заробітної плати, ліквідації заборгованості з неї та виведення з «тіні». Йдеться про сотні мільярдів гривень додаткових коштів.
     Сьогодні ми не маємо обґрунтованих підстав для подальшого подорожчання природного газу для населення України. На думку експертів з робочої групи, існуючої ціни достатньо для прибуткової роботи газових комплексів.
     У цьому зв’язку гостро стоїть питання соціального захисту населення в умовах цінового зростання. Зниження порогу доступності до субсидій і спрощення процедури їх оформлення, за що боролася ФПУ, значно допоможе пенсіонерам, багатьом працюючим та членам їх сімей. Проте, додаткові компенсації потрібні і сім’ям, що використовують газ для опалення.
     Зараз ми можемо констатувати, що під профспілковим тиском Уряд і МВФ зробили перші кроки назустріч профспілкам у вирішенні соціальних проблем населення.
 
 
Медіа-центр ФПУ
Переглядів: 722 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz