БЦ Профспілка освіти
Четвер, 28.03.2024, 17:55
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2020 » Березень » 17 » У Білій Церкві тимчасово вводяться карантинні заходи
У Білій Церкві тимчасово вводяться карантинні заходи
12:20

16 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

  У ході засідання було прийнято рішення про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування розташованих у місті Біла Церква, з метою попередження розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, виконавчий комітет міської ради вирішив:

З 17 березня 2020 року з 00.01 годин тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у місті Біла Церква до прийняття окремого рішення виконавчого комітету міської ради та скасування обмежувальних заходів:

• кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

• дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних;

• фітнес-клубів, тренажерних залів, СПА-центрів, центрів краси, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, тату-салонів, саун, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;

• зоопарків, парків атракціонів;

• усіх магазинів (крамниць), за виключенням аптек, ветеринарних аптек, продуктових магазинів, банків, банкоматів та АЗС;

• торговельно-розважальних центрів;

• будівельних ринків та інших (крім продуктових);

• барів, клубів, кафе, дискотек, пабів, ресторанів, закладів громадського харчування, зокрема, але не виключно у готелях та на автомобільних заправних станціях. Закладам харчування буде дозволено приймати замовлення олнайн на адресну доставку їжі;

• інших закладів та установ, за винятком закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування (на розсуд та під особисту відповідальність керівника).

Керівникам підприємств, закладів, установ та організації незалежно від форми власності та підпорядкування доручено:

- забезпечити надання відпусток, зокрема, але не виключно терміном 14 календарних днів працівникам, які зокрема повернулись/повертаються з країн де зареєстровані випадки COVID-19, особам похилого віку, особам схильним до інфікування вірусом у зв’язку з наявними хронічними захворюваннями (захворюваннями серцево-судинної системи, легеневими хворобами та цукровим діабетом) та особам, які є в зоні ризику (вагітні жінки, особи з ослабленим імунітетом), з урахуванням встановлених обмежень та з метою самоізоляції;

-  не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян;

- передбачити можливості дистанційної роботи та/або компенсації працівникам, які вимушені залишитися вдома в умовах самоізоляції при виникненні симптомів респіраторних хвороб та підвищеної температури;

- мінімізувати кількість працівників, які контактують з клієнтами/відвідувачами;

- запровадити там, де це можливо дистанційне консультування/надання послуг та/або надання послуг за принципом «єдиного вікна»;

- забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів як для персоналу, так і для відвідувачів/клієнтів.

Жителям міста Біла Церква рекомендовано з 17 березня ц.р. утриматись від відвідування масових богослужінь у храмах, церквах, та інших релігійних організаціях, що розташовані на території міста Біла Церква.

Суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність з реалізації продуктів харчування доручено з 17 березня ц.р. забезпечити доступ відвідувачів до приміщень з розрахунку 1 особа на 10 кв.м. 

Суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність з перевезення пасажирів у громадському транспорті доручено забезпечити перевезення в транспортному засобі пасажирів, що не перевищуватиме кількості місць для сидіння відповідно до технічної документації відповідного транспортного засобу. Підприємства- перевізників зобов’яжуть проводити дезінфекцію салонів щонайменше двічі на добу, а протирати дезінфікуючими засобами дверні ручки і поручні щоразу, після приїзду на кінцеві зупинки. 

Обмежуватимуться з 17.03.2020р. на території міста Біла Церква дозволені збори громадян у групах до 10 осіб (за виключенням засідань виконавчого комітету міської ради);

Жителям Білої Церкви також рекомендується обмежити пересування територією міста Біла Церква та прилеглих населених пунктів без крайньої необхідності.

З 17 березня буде обмежено проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян.

Керівників підприємств, закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності буде попереджено про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

Відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Білоцерківської міської ради та керівникам виконавчих органів Білоцерківської міської ради доручено забезпечити широке анонсування та висвітлення інформації про прийняте рішення.

Білоцерківському об’єднаному міському військовому комісаріату доручено вжити заходів щодо уточнення списків військового обліку медичного персоналу, який перебуває в резерві.

 

За матеріалами  Білоцерківської міської ради

Переглядів: 204 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz