П`ятниця, 26.04.2024, 05:43

Головна » 2011 » Березень » 12 » У черговий раз про "кричущі" проблеми бюджетників
У черговий раз про "кричущі" проблеми бюджетників

На нараді у Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка, що відбулася 10 березня, профспілками було запропоновано Уряду не втрачати час на загальні розмови і провести обговорення ситуації, що склалася у бюджетній сфері, та визначити конкретні шляхи вирішення проблем.
     Від Федерації профспілок України у нараді взяли участь заступник Голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк, Голова профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль, Голова профспілки працівників державних установ України Тетяна Нікітіна, Голова профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна, Голова профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, Голова профспілки працівників НАН України Анатолій Широков, Голова профспілки працівників соціальної сфери Володимир Тьоткін.
     Тон нараді було задано виступом заступника Голови Федерації профспілок України Сергія Кондрюка, який зазначив, що Кабінетом Міністрів України грубо порушуються домовленості за Генеральною угодою на 2010-2012 роки у частині оплати праці працівників бюджетної сфери на основі Єдиної тарифної сітки. У виступі було підкреслено, що підписана після досить складних переговорів Генугода вже була компромісом та певними уступками профспілок, сьогодні домовленості не обговорюються, їх треба виконувати.
     Голова профспілки працівників державних установ звернула увагу на порушення Урядом принципів соціального діалогу. Прийняття соціально значущих урядових постанов без жодних консультацій з профспілками зробили працю держслужбовців неконкурентоспроможною через низький рівень оплати праці. Тетяна Василівна внесла конкретні пропозицій щодо можливих шляхів вирішення проблем.
     Голова профспілки працівників охорони здоров’я Вікторія Коваль, інформуючи про складну ситуацію, головною проблемою визначила хронічне недофінансування галузі та штучне заниження заробітної плати медичним працівникам. Голова профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна підкреслила, що спільному вирішенню проблем сприятиме своєчасне інформування галузевих профспілок про виділені кошти на фінансування галузей і прозорість цих рішень.
     Активно учасниками наради було обговорено питання наслідків закриття та перепрофілювання закладів освіти, охорони здоров’я, соціально-культурної сфери.
     Підбиваючи підсумки наради, Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко доручив міністрам провести до 23-го березня зустрічі з відповідними галузевими профспілками для визначення конкретних спільних дій. 15 березня буде проведено чергове спільне засідання із залученням фахівців для визначення шляхів вирішення проблем бюджетних галузей.

Департамент апарату ФПУ з питань економічного захисту
Переглядів: 532 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
«  Березень 2011  »