БЦ Профспілка освіти
Четвер, 28.03.2024, 22:59
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2018 » Липень » 31 » Умови надання допомоги по тимчасовій непрацездатності та тривалість її виплати
Умови надання допомоги по тимчасовій непрацездатності та тривалість її виплати
15:12

Відповідно до статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї одного з таких страхових випадків:

1) тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві;

2) необхідності догляду за хворою дитиною;

3) необхідності догляду за хворим членом сім’ї;

4) догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною;

5) карантину, накладеного органами санітарно-епідеміологічної служби;

6) тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу;

7) протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства;

8) перебування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. У разі роботи за сумісництвом, за трудовим договором (контрактом) одночасно із здійсненням підприємницької чи іншої діяльності підставою для призначення допомоги є копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою (за наявності) за основним місцем роботи.

 

Періоди тимчасової непрацездатності, що підлягають оплаті
Страховий випадок. Період тимчасової непрацездатності, що підлягає оплаті
Тимчасова непрацездатність унаслідок захворювання чи травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві Увесь період тимчасової непрацездатності до відновлення працездатності чи до встановлення МСЕК групи інвалідності: перші 5 днів оплачуються за рахунок коштів роботодавця, із 6-го дня — за рахунок коштів Фонду.

Тимчасова непрацездатність унаслідок захворювання чи травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві застрахованих інвалідів, які працюють на підприємствах в організаціях товариств УТОГ і УТОС Виплачується Фондом із першого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності.
Тимчасова непрацездатність унаслідок захворювання чи травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві застрахованим особам, які працюють на сезонних і тимчасових роботах Надається не більш як на 75 календарних днів протягом календарного року: перші 5 днів оплачуються за рахунок коштів роботодавця, із 6-го дня — за рахунок коштів Фонду.
Тимчасова непрацездатність по догляду за хворою дитиною віком до 14 років застрахованим особам, які працюють на сезонних і тимчасових роботах Надається не більш як на 75 календарних днів протягом календарного року: із першого дня за рахунок коштів Фонду, але не більше 14 календарних днів.
Тимчасова непрацездатність по догляду за хворою дитиною віком до 14 років Оплачується з першого дня за рахунок коштів Фонду:
період, протягом якого дитина потребує догляду, але не більше 14 календарних днів.

Увесь час перебування в стаціонарі разом із хворою дитиною віком до 6 років (до 14 років — у разі лікування важкохворої дитини, на підставі висновку ЛКК);
увесь період хвороби, включаючи санаторно-курортне лікування, дитини, яка є постраждалою внаслідок аварії на ЧАЕС;

увесь час стаціонарного лікування дітей віком до 14 років, інфікованих вірусом імунодефіциту людини (СНІД) або хворих на онкологічні та онкогематологічнізахворювання та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.

Тимчасова непрацездатність по догляду за хворим членом сім’ї (окрім догляду за хворою дитиною віком до 14 років) Оплачується з першого дня за рахунок коштів Фонду, але не більше 3 днів (залежно від тяжкості перебігу захворювання та побутових умов строк може бути подовжений за рішенням ЛКК або головного лікаря, але не більше ніж за 7 календарних днів).

Тимчасова непрацездатність у разі захворювання матері або іншої особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною віком до трьох* років або дитиною-інвалідом віком до 18 років Допомога надається застрахованій особі, яка здійснює догляд за дитиною, із першого дня за кошти Фонду — за період захворювання, коли мати за медвисновкам не може здійснювати догляд за дитиною.

Тимчасова непрацездатність викликана карантином, накладеним органами санітарно-епідеміологічної служби Допомога надається з першого дня за рахунок Фонду — за весь час відсутності на роботі із цієї причини за рахунок Фонду.

У разі тимчасового переведення відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувануроботу Допомога надається з першого дня за час такої роботи за рахунок Фонду, але не більше ніж на 2 місяці. Ця допомога обчислюється за загальними правилами, але надається в розмірі, який разом із заробітком за тимчасово виконувану роботу не може перевищувати суми повного заробітку до переведення.

Протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства Допомога надається з першого дня за кошти Фонду за весь період перебування на цьому підприємстві з урахуванням часу на проїзд до протезно-ортопедичного підприємства й назад.

Тимчасова непрацездатність у разі здійснення санаторно-курортного лікування Допомога за рахунок коштів Фонду надається: у разі здійснення санаторно-курортного лікування, якщо тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки недостатня для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу й назад; за весь час перебування в санаторно - курортному закладі (із урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу й у зворотному напрямку), якщо застрахована особа направляється на лікування в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм безпосередньо зі стаціонару лікувального закладу; особі, яка виховує дитину-інваліда віком до 18 років, за весь період санаторно-курортного лікування дитини-інваліда (з урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу й назад) за наявності медичного висновку про необхідність стороннього догляду за нею.



Джерело: www.fssu.gov.ua

Переглядів: 366 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz