БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 01:20
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2017 » Лютий » 7 » Відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з главою Уряду Володимиром Гройсманом
Відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з главою Уряду Володимиром Гройсманом
12:51

Виходячи з важливості та актуальності питань соціально-економічного захисту працівників, відразу після завершення засідання Уряду Голова ФПУ Г.Осовий мав окрему зустріч з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Голова ФПУ поінформував Главу Уряду про дії профспілок щодо запровадження новацій в оплаті праці, зокрема щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Він повідомив, що за результатами своєї робочої поїздки до Одещини, де відбулися зустрічі з трудовими колективами, профспілковим активом та керівництвом підприємств різних форм власності, урядові ініціативи мають підтримку та втілюються у життя.

За словами Григорія Осового більшість роботодавців добре розуміють, що підвищення мінімальної зарплати – це не тільки крок до подолання бідності серед працюючих, а й відновлення справедливості у оплаті праці, на що налаштований у своїй діяльності Уряд України.

Голова СПО об’єднань профспілок повідомив главі Уряду про хід тристоронніх перемовин з визначення розміру тарифної ставки. Він подякував Прем’єра за виявленою урядовою стороною солідарність з профспілками стосовно необхідності збільшення розміру ставки принаймні як це було минулого року на 110% - до розміру прожиткового мінімуму, визначеного законом.

Також Голова ФПУ поінформував про рішення Президії НТСЕР про проведення 23 лютого засіданні Нацради, де планується проаналізувати стан виконання Генугоди, визначення пріоритетів діяльності у контексті виконання завдань, визначених середньострокової Стратегії Уряду до 2020 року, якою зокрема передбачено проведення реформ у сферах охорони здоров’я, освіти, забезпечення економіки новими кадрами тощо. У засіданні НТСЕР мають взяти також участь представники регіональних тристоронніх соціально-економічних рад, Григорій Осовий, як співголова НТСЕР від профспілкової сторони запросив Прем’єр-міністра України особисто взяти участь у засіданні. На що отримав попередню згоду.

Наприкінці зустрічі Голова ФПУ передав Голові Уряду експертно-правовий висновок ФПУ щодо законопроекту винесеного на громадське обговорення Мінекономрозвитку, що стосується націоналізації майна загальносоюзних громадських організацій. Григорій Осовий довів до відома Прем’єра позицію багатомільйонного профспілкового активу щодо неконституційності зазначеного законопроекту та його соціальної небезпеки.

 

За матеріалами прес-центру ФПУ

Переглядів: 334 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz