БЦ Профспілка освіти
Вівторок, 19.03.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2021 » Липень » 21 » ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ КЕРІВНИЦТВА СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК З ПЕРШИМ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ УКРАЇНИ
ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ КЕРІВНИЦТВА СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК З ПЕРШИМ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ УКРАЇНИ
12:31

20 липня відбулася зустріч керівництва СПО об’єднань профспілок з Першим Віце-прем’єр-міністром України – Міністром економіки України Олексієм Любченком.

З профспілкової сторони у зустрічі взяли участь: Григорій Осовий, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України; Олександр Шубін, перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови Федерації профспілок України, заступник Голови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; Вадим Бубняк заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Федерації профспілок транспортників України; Михайло Волинець, заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Конфедерації вільних профспілок України; Ігор Поплавський, заступник голови Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність», голова Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України;

 

Під час зустрічі обговорювались питання конструктивної співпраці органів влади та профспілок, зокрема по виконанню зобов’язань, визначених Генеральною угодою на 2019-2021 роки, тристоронньому опрацюванню законодавчих ініціатив у сфері трудових відносин, оплати праці, охорони, безпеки та гігієни праці, відновленню діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної ради тощо.

У своєму виступі Олексій Любченко зазначив, що ключовим пріоритетом роботи Уряду є побудова нової економіки. «На основі міжгалузевих балансів нами визначені п’ять кластерів економічного росту, які при найменших витратах можуть дати найбільший мультиплікаційний ефект, - зазначив він. -  Наразі ми мобілізуємо всі сили для підготовки нормативно-правової бази для підтримки цих галузей. Також я особисто ініціюю акцентування на питанні людського капіталу, без розвитку та відтворення якого ми нічого не досягнемо», - зазначив Олексій Любченко. «Я відкритий до діалогу і сподіваюся, що ми можемо побудувати конструктивну роботу та спільно рухатися на шляху реформ, модернізації економіки та підвищення рівня життя населення. Перед нами стоять серйозні виклики, але, сподіваюся, нам вдасться поліпшити ситуацію в економіці, впровадити низку системних рішень в удосконаленні законодавства, впровадити нові реформи в освіті».

Григорій Осовий у своєму виступі підкреслив, що у СПО об’єднань профспілок є розуміння того, що альтернативи соціальному діалогу немає. «Є генеральна угода між Урядом, профспілками та роботодавцями. Нами вже проведена значна робота з розробки, триває процес оновлення складу Урядової сторони, - наголосив він. -  Ми пропонуємо актуалізувати роботу над угодою та приступити до переговорної процедури. Також пропоную зазначити в генеральній угоді напрацювання, розроблені Урядом щодо визначення ключових точок росту економіки, програми з підтримки кластерів та розвитку людського капіталу», - зазначив він. Також сторони обговорили низку питань у щодо удосконалення законодавчих актів, питання регулювання оплати праці, соціально-економічної сфери та трудових відносин, питання моніторингу стану виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності тощо.

За результатами зустрічі прийнято відповідні рішення.

 

 

За матеріалами Управління соціального діалогу 

та колективно-договірного регулювання Федерації профспілок України,

Прес-центр Федерації профспілок України

 

Переглядів: 172 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz